Tabuk nélkül

Négy plusz egy dolog, ami tönkreteheti a nyaralást (x)

Stressz, nem megfelelően szellőző ruhák, klóros víz és cukorlöket – Melinda meséli el, hogyan vezetett számos apróság a villámnyaralást megkeserítő hüvelygombához.

Négy plusz egy dolog, ami tönkreteheti a nyaralást (x)


„A kolléganőimmel eldöntöttük, hogy a rendkívül stresszes félévünk zárásaként megjutalmazzuk magunkat egy villámgyors horvátországi kiruccanással. A terv szinte tökéletes volt, de nekem sajnos nem egészen úgy sikerült, ahogyan szerettem volna” –
kezdi történetét Melinda.

Bikiniben vezettem le 500 kilométert

„Pénteken délután kettőkor becsaptuk magunk mögött az iroda ajtaját, és nyomtunk egy kövér gázt a céges kocsinak, mert még naplemente előtt úszni akartunk egyet a tenger selymes vizében. A csajok fegyelmezettek voltak, és elszántak: előre vettünk online pályamatricát, reggel munkába menet megtankoltuk a kocsit, és én még indulás előtt felvettem a bikinimet, hogy tényleg egyből rohanhassak a vízbe, amint leparkolunk” – meséli Melinda.

Intim fájdalom a tengervízben

A várva várt felfrissülés helyett azonban kellemetlen meglepetésben volt része. „Amint megérkeztünk, a két rendesebb kolléganőm elment becsekkolni, én pedig a hosszú vezetés után nem vágytam másra, csak arra, hogy elmerüljek a sós habokban, úgyhogy lehajítottam a jól átizzadt kis nyári ruhámat, és már futottam is a vízbe. Ahogy felbuktam az árból, rettenetes elégedettség töltött el – megcsináltuk! Büszkén néztem ki a partra, megkeresni az autónkat, amikor éreztem, hogy a tengervíz csíp, éget odalent. Nem elviselhetetlenül, de pont annyira, amennyire nem szabadna.”

Másnapra nyilvánvalóvá vált, mi a baj

Melinda kicsit csalódott volt, de szerencsére olyan apartmant foglaltak, ahol medence is volt, ahonnan szintén remek kilátás nyílt a tengerre. „Este a lányokkal mediterrán vacsit csaptunk finom borokkal, olajbogyóval, sajtokkal és némi fagyival, és nagyokat nevettünk a kabócáktól hangos éjszakában. Másnap még reggeli előtt úsztam egyet a medencében, és elégedetten nyugtáztam, hogy valóban onnan is gyönyörű a kilátás. A feketeleves viszont csak utána következett: elkezdtem borzasztóan viszketni odalent, és túrószerű folyásom lett. Nem értettem a dolgot: a szálláson minden patika tisztaságú volt, nem volt logikus, hogy nekem pont most jön elő a hüvelygombám. Honnan a viharból fogok én most orvost és gyógyszert szerezni?”

Fanni tanácsa segített

Melinda elkeseregte a panaszait egyik kolléganőjének, Fanninak, akitől néhány jó tanácsot és egy doboz Micovag Plus hüvelykúpot is kapott. „A fürdőzésnek részemről lőttek, cserébe egy csomó mindent megtudtam a hüvelygombáról. Például, hogy stressz hatására meggyengül az immunrendszer működése, és könnyen elszaporodik az egészséges hüvelyflórában is jelen lévő Candida gomba. A gombák szaporodásának kedvez a nyirkos, párás, meleg környezet, úgyhogy nem volt bölcs dolog műszálas bikinialsóban, egy fenékkel levezetnem az utat. A gomba okozta gyulladás apró sérüléseket hoz létre a hüvelyhámon, emiatt irritálhatott annyira a sós víz, a kegyelemdöfés viszont a klóros vizű medence volt, az ugyanis a maradék tejsavtermelő flórámat is eliminálta, így szabad utat adtam a Candida szaporodásának. Erre még egy kis borocska meg fagyi, és kész is volt a baj” – idézi fel Melinda.

Micovag Plus: hüvelygomba kiegészítő kezelésére

A Micovag Plus hüvelykúp a hüvelygomba kiegészítő kezelésére alkalmas gyógyászati segédeszköz, és vény nélkül kapható a patikában. A hüvelykúp tejsavtartalma révén helyreállítja a hüvely egészséges pH-értékét, ami gátolja a gombák szaporodását. Ezen túl a viszkető, égő érzést is csillapítja, hiszen bizabololt tartalmaz: a kamilla illóolajából kivont vegyület kiváló gyulladáscsökkentő. „A tüneteim a Micovag Plus hüvelykúpnak köszönhetően enyhültek, csak a szívem fájt, amikor hétfő hajnalban elbúcsúztunk a tengertől. Legközelebb figyelni fogok arra, hogy se a stressz, se a féktelenségem ne betegíthessen meg, és nálam is lesz egy doboz Micovag Plus arra az esetre, ha valami miatt mégsem sikerülne ezt a nemkívánt útitársat elkerülni” – szögezi le Melinda.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top