Tabuk nélkül

Ectoin, a Reventil orrspray titkos összetevője (x)

A megfázást és annak kellemetlen tüneteit, az orrdugulást, orrfolyást leggyakrabban vírusok okozzák. Ilyenkor a tünetek enyhítésére a szervezetünknek pihenésre, vitaminokra, szükség esetén láz- és fájdalomcsillapítóra, továbbá megfelelő orrcseppre vagy orrspray-re van szüksége. Ugyanakkor az sem mindegy, hogy mit eszünk, hiszen a különböző ételek és italok enyhíthetik, de akár fokozhatják is a panaszokat. Mutatjuk, mit (ne) egyél, ha szeretnél újra levegőt kapni!

Mutatjuk, mit (t)egyél, ha jót akarsz az orrodnak (x)

Az orrdugulás a nátha vagy más légúti vírusfertőzések egyik gyakori tünete. Ilyenkor az orrnyálkahártya megduzzad és megvastagszik, ami beszűkíti az orrjáratokat, és nehezíti a levegő áramlását. Ennek oka, hogy a vírusok okozta fertőzés általában gyulladást idéz elő. Ha megbetegszünk, az immunrendszer aktiválja a nyálkahártyát, hogy így védekezzen a vírusok és más kórokozók ellen. Ha pedig több nyálka termelődik, az szintén orrduguláshoz, illetve orrfolyáshoz vezet. A gyulladás és az immunrendszer reakciója az orr érhálózatának összehúzódását is eredményezheti, ami miatt az orrjáratokban csökken a véráramlás, és az orrban lévő szövetek megduzzadnak. Mindez nemcsak a mindennapokban okoz kényelmetlenséget, de az éjszakai pihenést, elalvást is megnehezítheti, ami a gyógyulás szempontjából is nagyon fontos.

Az étel lehet barátja és ellensége is az orrodnak

Vírusfertőzés okozta nátha esetén a legfontosabb dolog, hogy enyhítsük a kellemetlen tüneteket, ez esetben a kínzó orrdugulást, tüsszögést, orrfolyást. Ebben nemcsak az orrspray-k, orrcseppek lehetnek segítségünkre: az orrunknak az sem mindegy, mit eszünk.

Ezt edd, ha náthás vagy!

Húsleves. A forró, gőzölgő csirkehúsleves nemcsak a hozzávalók miatt segíthet megfázás esetén. Ha belélegzed a gőzét, az hidratálja az orrnyálkahártyát, és enyhítheti az orrdugulást.

Vöröshagyma, fokhagyma. A hagymákban lévő allicin és a kvercetin gyulladáscsökkentő hatású, így belélegezve segíthetnek orrdugulás esetén. Illóolajuk emellett baktériumölő hatású, tisztítja a tüdőt, oldja a hörgők görcsét, csökkenti a fejfájást, enyhíti a köhögést és a torokfájást.

Gyömbértea. A gyömbérnek szintén természetes gyulladáscsökkentő hatása van, a belőle készült tea gőze pedig ugyanúgy funkcionál, mint a forró húslevesé. Lázas állapotokban ugyanakkor kerüljük a fogyasztását!

Csípős ételek. A chilipaprika, a curry, a wasabi csípősségét a kapszaicin nevű vegyület okozza. Ezzel nemcsak az orrdugulást enyhítik, de egyéb összetevőiknél fogva segítenek elpusztítani a vírusokat, baktériumokat is.

Ezt NE edd, ha náthás vagy!

Tejtermékek. A tej, sajt és joghurt fokozhatja a nyálkahártya váladéktermelését, ami súlyosbíthatja az orrfolyást és az orrdugulást.

Alkohol. Az alkoholfogyasztás kiszárítja a szervezetet, ezáltal a nyálkahártyát is, ami fokozhatja a köhögést, fejfájást, az orr- és torokirritációt.

Koffein. A koffeintartalmú italok szintén dehidratálják a szervezetet, ráadásul alvásproblémákat is okozhatnak, ami nehezítheti a gyógyulást.

Ectoin, a Reventil orrspray titkos összetevője orrdugulásban

Azt azonban fontos megérteni, hogy az étrend csak kiegészíti a nátha tüneteinek kezelését, ráadásul nem mindenki reagál ugyanúgy egyes ételekre, italokra. Éppen ezért a legzavaróbb orrtünetek enyhítésére ennél komolyabb fegyverre is szükségünk lehet. A Reventil orrspray ebben segít. A Reventil egy különleges összetevőt tartalmaz, a 100%-ban természetes eredetű ectoint. Ezt a természetes sejtvédő molekulát apró, egysejtű élőlények termelik, amelyek olyan zord körülmények között élnek, ahol erősen védeniük kell magukat a kiszáradástól. Az ectoin nagy vízmegkötő képességének segítségével a sejtek körül olyan vizes védőréteget képez, amely megóvja azokat a környezet káros hatásaitól, elősegíti a sérült orrnyálkahártya regenerációját, és mérsékli annak kiszáradását. A Reventil orrspray 4 az 1-ben hatású eszköz így nemcsak az orrdugulást és az orrfolyást, hanem a náthával járó esetleges arc- és fejfájást, illetve a szaglás és ízérzékelés zavarát is csökkenti. A Reventil orrspray tartósítószer-mentes, és nem okoz hozzászokást, akár egy hónapon át is használható. Vény nélkül kapható a patikában.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top