Tabuk nélkül

Érzéki ajándékból rémálom: így küzdött meg Adél a visszatérő hüvelygombával (x)

Úgy éreztem, megbolondulok. Nagyon szomorú voltam!

Érzéki ajándékból rémálom: így küzdött meg Adél a visszatérő hüvelygombával (x)


A hüvelygomba kiújulása miatt meglehetősen sok nő kényszerül újra és újra felkeresni a nőgyógyászát. Vény nélküli patikaszer segíthet a tünetenyhítésben.

Adél: „Ha tudom, mi következik, sosem kezdem el a fogamzásgátlót”

– Rettenetesen sokat küszködtem a visszatérő hüvelygombával: túl jól ismerem a viszkető, szúró, égő érzést a hüvelyem körül – idézi fel kálváriáját a húszéves Adél. – Tavaly novemberben voltam citológiai vizsgálaton, és fogamzásgátlót is írattam, hogy a párommal végre óvszer nélkül lehessünk együtt. Ezt akartam neki adni karácsonyra… Ki is váltottam a gyógyszert, és ahogy megjött a menzeszem, elkezdtem szedni. Bár ne tettem volna! 

A panaszok egyre fokozódtak

Nagyjából egy hét múlva elkezdett égni ott lent. Egyből tudtam, hogy ez bizony hüvelygomba, többször is volt már korábban ilyen problémám az inzulinrezisztenciám miatt. A fogamzásgátlót azonnal abbahagytam, de a panaszaim nem múltak el, sőt, csak felerősödtek: sűrű, darabos hüvelyi folyás is jelentkezett. Nagyon szerettem volna eljutni az orvoshoz, de valami mindig közbejött: megjött a mensim, aztán jöttek az ünnepek, a dokim szabadságra ment… Úgy éreztem, megbolondulok. Nagyon szomorú voltam: nemhogy fellendült volna a szerelmi életünk, hanem teljesen le kellett állnunk vele – mondja Adél.

Fogamzásgátló és hüvelygomba: ez a kapcsolat

Adél története nem egyedi. A visszatérő hüvelygombás panaszok hátterében gyakran állnak hormonális okok. A magas hormontartalmú fogamzásgátlók megváltoztatják a hüvelyflórát. A Candida az egészséges hüvelyi mikrobiom része, és amíg nem szaporodik el, nem is okoz semmilyen panaszt. Ha felborul a hüvelyflóra egyensúlya, és lúgosabbá válik a hüvelyi pH, az könnyen vezet a gomba elszaporodásához. Hüvelygombára utal a túrós-szemcsés állagú, fehér vagy sárgásfehér színű hüvelyfolyás, fájdalom, égő érzés és az olykor már-már elviselhetetlen viszketés.

Számos oka lehet annak, hogy kiújul a fertőzés

Sok nő szenved visszatérő hüvelygombától. Ennek különféle okai lehetnek. A károsodott hüvelyflóra, az immunrendszer gyengült működése, a sorozatos antibiotikumkúrák, a fogamzásgátló szedése, illetve a cukorbetegség vagy a szénhidrát-anyagcsere bármilyen zavara is hajlamosíthat a fertőzés kiújulására. Érdemes az alsóneműinket is átválogatni, és megválni a műszálas daraboktól, azok ugyanis rosszul szellőznek, és a párás, meleg közeg kedvez a gombák szaporodásának. A hüvelygomba diagnosztizálása és kezelése a nőgyógyász feladata, de a tünetek enyhítésére és kiegészítő kezelésre vény nélkül kapható szert is vásárolhatunk a patikában.

Micovag Plus: visszatérő hüvelygomba ellen is használható

– Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy még sokáig kell várnom a szakorvosi segítségre, elkezdtem fórumokat böngészni. Hát nem igaz, hogy nem tudok tenni semmit azért, hogy ne viszkessen ennyire? A kommentelők közül többen is ajánlották a Micovag Plus hüvelykúpot. Ez a gyógyászati segédeszköz a tünetenyhítésben és a gombaellenes kezelés kiegészítésében nyújt hasznos segítséget. A Micovag Plus speciális, komplex összetétele révén helyreállítja a hüvelyi pH-t, a benne található – az egyik legkedveltebb gyógynövénynek számító kamillából származó – illóolaj, a bizabolol pedig enyhíti a gyulladáshoz társuló tüneteket: a viszketést és az égő érzést. A vény nélkül kapható hüvelykúp visszatérő hüvelygomba kiegészítő kezelésére is alkalmazható, nekem is többször segített már azóta – zárja történetét Adél.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

 

 

 

A terméknévhez tartozó paraméterezett url: https://www.micovag.hu?utm_source=pr-cikk&utm_medium=NLC&utm_campaign=VGMV&utm_term=2024_01&utm_content=VGMV_5P062_02401

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top