Tabuk nélkül

Kezdjük erős immunrendszerrel, erősen az évet! (x)

Ha lendületesen akarunk nekifutni az új esztendő kihívásainak, nem árt az akaratunkon túl az immunrendszerünket is megacéloznunk. A C- és D-vitamin szedése mellett a vaspótlásról se feledkezzünk meg, mert vas nélkül nem működik jól az immunrendszerünk!

Kezdjük erős immunrendszerrel, erősen az évet! (x)


„Az idei újévi fogadalmam, hogy megemberelem magam, és nem hagyom, hogy bármilyen baj, probléma vagy betegség maga alá gyűrjön. Tavaly ugyanis pont eleget voltam beteg”
– mondja Emese. „Tavaly szeptembertől olyan voltam, mint egy élőhalott. Hiába volt csodaszép és meleg az ősz, én egyik nyavalyából a másikba estem. Nem értettem, miért, hiszen jó idő volt, és többféle vitamint is szedtem. A rendszeresen szedett C- és D-vitamin mégsem volt elég: heteken át küszködtem egy olyan megfázással, amelyből normál körülmények között pár nap alatt fel szoktam gyógyulni. Az üzemorvosi vizsgálaton derült ki, hogy vashiányom van, emiatt gyengébb az immunrendszerem. Egy életre megjegyeztem, hogy nemcsak a vitaminok, hanem a vas pótlására is oda kell figyelnem.”

Ideje van az immunerősítésnek

A betegségekre való fogékonyság számos tényezőtől függ: ezek egyike a kiegyensúlyozott táplálkozás, az optimális vitamin-, ásványianyag- és nyomelembevitel. Ha jól működik az immunrendszerünk, akkor nincs szükségünk külön immunerősítésre, de bizonyos időszakokban (például télen, amikor kevesebb napsütéshez és vitaminhoz jutunk) szükség lehet a külső támogatásra.

Vérképzés, immunrendszer, stressztűrés: ennyi mindenhez kell a vas

A vas esszenciális, azaz létfontosságú nyomelem, amelynek összetett és szerteágazó szerepe van szervezetünk egészséges működésében. A vashiány zavart okoz a vörösvérsejtek termelődésében, gyengíti a stressztűrő képességünket, és rontja az immunrendszerünk működésének hatékonyságát is. Ha nincs elegendő vas a szervezetünkben, akkor könnyebben megbetegszünk, ráadásul a szervezetünk még kevesebb vasat fog tudni felvenni a táplálékból, így nehezebben gyógyulunk meg, és több időbe kerülhet, amíg kilábalunk egy jelentéktelennek tűnő, kis náthából.

Ilyen tünetekkel jelezhet a vashiány

Lássuk be, a vashiány tüneteit télen még nehezebb észrevenni, mint máskor. A kimerültség vagy a hidegérzékenység kevesekben szólaltatja meg a vészcsengőt, ahogy a fejfájás, az általános energiahiány, az ingerlékenység vagy a sápadtság is tűnhet múló, szezonális problémának. Pedig a vashiánynak jól látható jelei is lehetnek: hullhat a hajunk, töredezhet a körmünk, rejtélyes véraláfutások jelenhetnek meg, fájdalmasan berepedezhet az ajkunk, afták alakulhatnak ki a szánkban. Vashiány gyanúja esetén érdemes az itt elérhető tünetellenőrzőt  használni és felkeresni az orvosunkat. A hiányállapot megléte egyszerű laborvizsgálattal igazolható, és a vaspótlás megkezdése előtt azt is ki kell deríteni, mi miatt csappantak meg a vaskészleteink.

Maltofer rágótabletta: vashiány megelőzésére és kezelésére

A vaspótlástól sokan tartanak, mert macerásnak gondolják, és félnek a mellékhatásoktól. Tegyük könnyebbé a vaspótlást a vény nélkül kapható Maltofer rágótablettával! Ezt a vashiány kezelésére, megelőzésére alkalmas, magas elemivas-tartalmú, hatásos, szabályozott felszívódású, a vasat egyedülálló formában tartalmazó, laktóz- és gluténmentes, vegán vaspótló gyógyszert a reggelivel együtt is bevehetjük. Szedése kevesebb mellékhatással jár, és hatóanyaga is jobban hasznosul, ha a rágótablettát étkezéskor vesszük be. Más típusú vaspótlókkal szemben a Maltofer nem lép kölcsönhatásba a leggyakoribb étel- és ital összetevőkkel, a vele együtt bevett gyógyszerekkel, vitaminokkal vagy nyomelemekkel sem. Véletlen túladagolása sem jár veszéllyel, mert az esetleg többletként bevitt vas kiürül a szervezetből.

Vény nélkül kapható, vas(III)-komplex-tartalmú gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Vény nélkül kapható, vas(III)-komplex-tartalmú gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top