nlc.hu
Tabuk nélkül

Hogyan válasszunk intim mosakodót

Tudatos vásárlás, avagy hogyan válasszunk intim mosakodót

Melyik az az összetevő, amit mindenképp kell, hogy tartalmazzon egy intim mosakodó? Mi segíthet a makacs hüvelyfertőzésekkel szemben? Nézzük!

Az intimhigiéniai termékeknek komoly feladatuk van, hiszen gondoskodniuk kell a test rendkívül érzékeny területeiről, éppen ezért érdemes gyengéd, de hatékony termékeket választani.

Hogyan válasszunk intimhigiéniai termékeket az egészségünk megőrzése érdekében? Milyen összetevőkre érdemes odafigyelni a termékválasztás során?

A hüvely kémhatása enyhén savas, hogy távol tartsa a kórokozókat, így, ha nem megfelelő termékkel történik az intim mosakodás, a hüvelyflóra könnyen lúgossá válik, ami hüvelyfertőzésekhez vezethet. Az egészséges hüvelyi pH értéke 3,8-4,2 közötti. Ezt az intervallumot jegyezzük meg és vegyük figyelembe, amikor kiválasztjuk a tisztálkodószereket!

Fontos! Mindig csak a szeméremtestet, a hüvely és a szeméremajkak környékét mossuk meg savas kémhatású intim tisztálkodószerrel.

Az intim mosakodók vásárlásakor figyeljünk arra, hogy az adott termék tejsavat tartalmazzon, ami segít fenntartani a hüvely savas pH-ját, valamint kedvező körülményeket teremt a hüvelyben és környékén lévő tejsavbaktériumok megtelepedésének és szaporodásának. Ennek következtében visszaáll a normál hüvelyflóra, így a kellemetlen, adott esetben vissza-visszatérő bakteriális hüvelyfertőzésnek is búcsút inthetünk.

Hüvelyfertőzések ellen

(Fotó: Getty Images)

Érdemes a panthenolt és glicerint tartalmazó intim mosakodókra koncentrálni, mert nyugtatják és hidratálják a bőrt, továbbá csökkentik a viszketést.

Az intim mosakodók mégsem javasoltak a hüvely mindennapos tisztítására. A tiszta víz elegendő a terület higiéniájának fenntartására, de különösen javasolt a drogériában kapható „kozmetikumok” elhagyása visszatérő bakteriális és gombás fertőzések esetén. Kipróbálhatunk patikában kapható intim krémeket is, amelyek ápolják és nyugtatják az intim terület érzékeny bőrét, ezáltal képesek csillapítani a hüvelyfertőzésekkor jelentkező kellemetlen folyást, viszketést és az égő érzést.

A kényelmes fehérnemű fél intim egészség

Alsóneműnk kiválasztásakor ne csak az esztétikumot, hanem a kényelmet is vegyük figyelembe. A legfontosabb, hogy megfelelő méretű fehérneműt válasszunk. Emellett szerencsés a jól szellőző, természetes anyagból készült darabokat preferálnunk. A megfelelő szellőzésű pamut fehérnemű a tuti befutó, de ha mindenképp ragaszkodunk a szintetikus anyagokhoz (például csipke), akkor olyat vásároljunk, amelynek legalább a belső része pamutból készült. Hagyjuk lélegezni az intim területet éjszaka is. Amikor csak tehetjük, aludjunk fehérnemű nélkül.

Lelkiállapotunk gyakran befolyásolja a színválasztást

A színválasztás lényeges szempont az öltözködésben, és sokszor tükrözi aktuális lelkiállapotunkat – ezt több kutatás is igazolta már.

  • Ha fehérneműről van szó, akkor a legnépszerűbb a nők körében a fehér szín. Tiszta, üde megjelenést ad. Igazi alapdarab, a legnehezebb napokon is tökéletes választás, nem csoda, hogy évszázadok óta töretlen a népszerűsége.
  • A piros szín számít a legvágykeltőbb, legcsábítóbb színnek, ezért ezt általában felfokozott lelkiállapotban, randira vagy épp egy jelentős eseményre, évfordulóra választják a nők.
  • A fekete általában erőt és merészséget képvisel, különösen, ha más színekkel párosítjuk. Ugyancsak alapdarab a nők repertoárjában minden időre, minden lelkiállapotra. Igazi jolly joker.
  • A zöld az intelligenciára, kifinomultságra, a természetközelségre utal. Nyugtató szín, amihez sokszor azok a nők nyúlnak, akik harmóniában vannak önmagukkal.
  • A lila spiritualitást, nemességet, kreativitást, ünnepélyességet, titokzatosságot jelent. Nem csoda, hogy különleges alkalmakkor kerülnek elő ezek a darabok.
  • Rózsaszín: az optimizmus, romantikus szerelem jelképe. Ne csodálkozzunk, hogy rózsaszín fehérneműt választunk, amikor épp lila ködben vagyunk.
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top