Tabuk nélkül

Trón nélkül leszel igazán király, drágám! (x)

Nem tudom, ti hogyan vagytok vele, de engem mindig kiborított, hogy a férfiak órákat bírnak „trónolni”, ha dolguk támad. Ezt láttam az apukámnál, és ezt csinálta mostanáig a férjem is. Az első aranyere után úgy döntöttem, itt az ideje a trónfosztásnak.

Trón nélkül leszel igazán király, drágám! (x)


„Ez olyan férfidolog”

Már kislányként is azt láttam, hogy apu valamiért szeret a WC-n ücsörögni. Míg én maximum a tisztítószeres flakonok címkéjét böngésztem, ha picit tovább tartott a művelet, apu bevitte magával az újságjait, és csak akkor jött elő, ha már kiolvasta őket. Mivel a lakásban egy mellékhelyiség volt, nem egyszer toporogtunk ilyenkor az ajtó előtt türelmetlenül. Persze még ő volt megsértődve, hogy „megzavartuk a nyugalmát”. Én sosem értettem, hogy miért nem a nappali hatalmas foteljét választja erre a célra, de anyukám csak legyintett: „Hagyd, kislányom, ez amolyan férfidolog!”

A férjem ugyanolyan király, mint az apám

Amikor végre összeköltöztünk a férjemmel, megdöbbenve tapasztaltam, hogy anyának igaza lehet. Még nem voltak gyerekeink, és én sem vagyok az a kifejezett házisárkány alkat, szóval bármikor nyugodtan leülhetett volna olvasgatni a kanapéra, ha kedve támad. Ő azonban következetesen a mellékhelyiséget választotta erre a célra. Ott tornyosultak a könyvek és a magazinok a földön, amiket takarításkor pakolgathattam. Később már a mobilját nyomogatta inkább, de az órákig tartó ücsörgés megmaradt. Mivel már voltak gyerekeink, rájuk tudta fogni a dolgot, ha néha szóvá tettem a maratoni üléseket, mondván: „Itt nyugtom van.”

Maratoni ülések után aranyér jár

Aztán jött egy nehezebb időszak az életünkben. A férjem munkahelyet váltott, napi 10-12 órákat dolgozott az irodában, vagy ült az autójában, és nem volt ideje sem mozogni, sem rendesen enni. Idővel a stressz ráment az egészségére, és különböző emésztőrendszeri problémái lettek. Innentől aztán még hosszabban ücsörgött a WC-n, nem csoda hát, hogy kijött az aranyere. Persze még csak beszélni sem volt hajlandó róla, nemhogy elmenjen orvoshoz. Nekem kellett apró jelekből összeraknom a dolgot, és megoldást keresnem rá.

Itt az ideje a trónfosztásnak!

Szerencsére az egyik kedvenc magazinjában találtam egy érdekes összeállítást az illemhely-történelemről, amely hosszan taglalja azokat a civilizációs ártalmakat – egyebek között az aranyeret –, amelyeket a higiéniai szokások változása hozott magával. Ez a betegség ugyanis szinte csak azokban az országokban létezik, ahol ülve történik a székelés. Kényelmes ugyan, de ellentmond az ősi, természetes székelési helyzetnek, a guggolásnak. A mozgásszegény életmód, az ülőmunka meg a rostban szegény, feldolgozott élelmiszerek csak rátesznek erre egy lapáttal. Miután elolvastam a cikket, úgy döntöttem, itt az ideje a trónfosztásnak. Betettem a WC-be a gyerekek fellépőjét, és bekészítettem az újságot, meg egy doboz Proktis-M plus kenőcsöt.

Kis sámli és Proktis-M: telitalálat aranyér ellen

A fent említett pozitúra a cikk szerint ugyanis sokat segít abban, hogy ne kelljen erőlködnie. Ehhez a guggoláshoz legjobban hasonlító testhelyzetben kellene a WC-n ülni, ráadásul lehetőleg kevesebb, mint 5 percet. Ehhez jól jön egy lábtámasz – gondoltam, a fellépő jó lesz erre. A Proktis-M termékcsalád pedig az aranyér első tüneteinek – viszketés a végbéltájon, székelés közbeni fájdalom, esetleg vérzés – jelentkezésekor segíthet a panaszok enyhítésében. A micellákba „csomagolt” hialuronsav kiemelkedő hidratálóképességgel bír, ami felgyorsítja és javítja a szövethelyreállítást és a sebgyógyulást, a gyógynövényi kivonatok pedig gyulladáscsökkentő hatásúak. Van belőle kúp is, amely a belső aranyeres panaszokat enyhíti, de úgy gondoltam, jobb, ha elsőre nem ijesztem el nagyon a férjemet. Ő nem szólt semmit, de a kis sámli a kenőccsel együtt bennmaradt a WC-ben. Aztán egyszer csak azt vettük észre a gyerekeimmel, hogy már nem kell apára várakozni a WC-ajtó előtt, és a mobilját sem viszi be. Csendes volt a trónfosztás, de hatásos. Mondjuk még mindig nem értem a férfiakat, de már csak legyintek rá.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top