Tabuk nélkül

Végre anya lettem: még az aranyeret sem bánom (x)

„39 évesen, hosszú és nehéz út után végre a kezemben tartom a lányomat. Megküzdöttem érte mindennel: pasikkal, idővel, hormonokkal, aranyérrel. De nem bántam meg.” Helga története következik.

Végre anya lettem: még az aranyeret sem bánom (x)

Sokan azt gondolták, hogy harmincöt felett már túl késő gyereket vállalni. Én azonban nem törődtem a rossz nyelvekkel. Mindig is szerettem volna anya lenni, de valahogy sosem jött össze. A munkám miatt sokat utaztam, bejártam a világot és rengeteg élményt szereztem, a tökéletes partner azonban egyre csak késett – meséli a 39 éves Helga, aki idegenvezetőként dolgozott a szülése előtt.

Utazás a méhem körül

– Aztán négy évvel ezelőtt megismertem Ádámot, aki már ugyanúgy vágyott gyerekre, mint én. Nagyon hamar elhatároztuk, hogy belevágunk életünk legfontosabb utazásába: szülők leszünk. Azt hittem, hogy ha elhagyom a fogamzásgátlót, és rendszeresen szeretkezünk, akkor hamarosan pozitív lesz a terhességi teszt. De nem így történt. Hónapok teltek el két csík nélkül, és én elkezdtem aggódni. Elmentem az orvoshoz, ahol kiderült, hogy minden rendben van velem, de a korom miatt már nehezebben tudok teherbe esni. Azt javasolta, hogy próbáljuk meg a mesterséges megtermékenyítést. Nem volt könnyű. Hormoninjekciókat kaptam, amitől fájt a hasam, és erős hangulatingadozásaim lettek. Aztán jött a petesejtleszívás, amely még fájdalmasabb volt. Amikor pár hét múlva az orvos mosolyogva gratulált a terhességemhez, alig hittem a fülemnek.

„Vérzik és fáj ott lent. Ez nem jó jel, ugye?”

A korom miatt magas kockázatú voltam, ezért végig szoros megfigyelés alatt tartottak. Az elején vérezgettem és görcsöltem is, akkor azt hittük, elvetélek, de szerencsére a baba erős volt, és kitartott. Én azonban ezek után már nagyon féltem, és a legkisebb dologra is azonnal ugrottam. A harmadik trimeszterben már alig bírtam aludni vagy mozogni a pocakomtól, ráadásul újra elkezdtem vérezgetni, és már az ülés is fájdalmassá vált, de már egészen más okból: kijött az aranyerem. Az orvosom azonban most is megnyugtatott, miszerint ez a betegség szinte minden várandósnál előfordul. A növekvő magzat ugyanis nyomja a gátizmokat és az alhasi visszereket, a megemelkedett hormonszint miatt pedig meglazulnak a kötőszövetek is, így az aranyeres vénafonat kitágulhat, helyéről elcsúszhat, sérülhet, vérezgethet, és fájdalmas lehet. Elmondta, hogy a szüléssel járó erőlködés sajnos tovább ronthat majd a helyzeten.

Az aranyeremre van segítség, a lányom megszületett: a többi nem számít

Így is történt. A lányom két héttel korábban jött, és a vajúdás túl hosszúra nyúlt, így végül a császármetszés mellett döntött a nőgyógyászom. Így én kétszer szenvedtem: a hosszúra nyúlt vajúdás után még egy hasi műtét várt rám. Ekkor azonban már fel voltam vértezve. Az aranyeres panaszokban a Proktis-M kúp és a Proktis-M plus kenőcs segített nekem. Ez a termékcsalád a magas vízmegkötő képessége miatt kedvelt hialuronsavat és több gyógynövény kivonatát micellákba „csomagolva” tartalmazza. A hialuronsav kiemelkedő hidratálóképessége igazolt, amely által felgyorsítja és javítja a szövethelyreállítást és a sebgyógyulást, illetve erősíti a meglazult szövetek szerkezetét és javítja a rugalmasságát. Az egyéb összetevők csökkentik a gyulladást, gyorsítják a regenerációt, és segítenek a gyógyulásban. Amikor végre a karomban tarthattam a lányomat, már csak az számított, hogy egészséges, és itt van velünk. Ádám pedig azt mondta, nagyon büszke rám, és hogy én leszek a legjobb anya a világon.

 

 

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top