Tabuk nélkül
Szponzorált tartalom

Ezért nem jó félvállról venni, ha elveszítettük a motivációnkat

A depressziós állapot nem múlik el magától, sőt, nemcsak a magánéletben, a munkahelyen is okozhat komoly problémákat! Tegyünk ellene, ha észleljük magunkon a depresszió tüneteit!
motiváció, depresszió

Fontos, hogy tisztán lássunk: a depresszió nem a jellem vagy épp az akaraterő gyengesége, hanem ugyanolyan betegség, mint például az allergia.

Depressziót kiváltó okok lehetnek a többi között:

 • öröklött hajlam
 • állandó stressz, lelki problémák, trauma
 • gyógyszerek
 • betegségek (szívbetegség, stroke, cukorbetegség)
 • alkohol, nikotin, kábítószer-használat

A depresszió legnyilvánvalóbb tünetei: a folyamatos kimerültségérzés, kedvetlenség, levertség, fásultság, alvászavarok vagy épp a koncentrálóképesség csökkenése. A számos tünet együttes hatása ronthatja a munkahelyi teljesítőképességünket, ennek felismerése pedig újabb stresszhullámot, szorongást indít el, amely még mélyebbre ránthat bennünket a depressziós állapotba. Azaz a lelki nehézségek sokszor rányomják a bélyeget a munkahelyi teljesítményünkre, és ezzel tovább fokozzák a levertséget, az önbizalomhiányt, elégedetlenséget önmagunkkal szemben. Ezt ne engedjük! A depresszió betegség, de a tüneteit enyhíthetjük, kezelhetjük!

Ha a depresszió tüneteit tapasztaljuk magunkon, nincs energiánk, levertek vagyunk, nincs motivációnk, akkor ne várjunk arra, hogy ezek maguktól elmúlnak, tegyünk ellene!

A depressziós tünetek enyhítésében fontos szerepe van az önismeret erősítésének. Emellett számos dolgot tehetünk önmagunkért, hogy jobban érezzük magunkat:

 • A pontos napirend, a feladatok konkrét kijelölése segíthet abban, hogy egy váratlan esemény bekövetkezése esetén is képesek legyünk jó döntést hozni, a probléma helyett a megoldásra koncentrálni, nem pedig pánikolni.
 • Mindig találjunk olyan alkalmakat, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy a felgyülemlett stresszt levezessük. Erre tökéletes lehet a sport: napi 20-40 perc sportolás felér egy antidepresszánssal! A lényeg, hogy találjunk motiváló és játékos tevékenységet, ami feltölt minket, kiszakít a mindennapokból, oldja a belső feszültséget és a szorongást.
 • Tartsunk rendszeres kapcsolatot egy-két emberrel, olyanokkal, akikben feltétel nélkül megbízunk, és akikre tudunk támaszkodni, ha bajban vagyunk. Szervezzünk velük közös programokat, rántsuk ki magunkat a szürke hétköznapokból.
 • Tervezzük meg, mit fogunk csinálni, és figyeljünk arra, hogy minden napra legyen egy feladatunk, ami nem az otthonunkhoz vagy épp a munkahelyünkhöz kötődik!
 • Együnk minél több zöldséget, gyümölcsöt, vitaminokban és rostokban gazdag ételeket.
 • Keressük meg a szomorúságunk, levertségünk okát, beszéljünk róla a barátainkkal, családtagjainkkal.
 • Gyakran a kimerültség a depresszió egyik okozója, ezért hasznos lehet, ha több pihenést iktatunk be. Aludjunk napi 7-8 órát!

A depressziót tehát többféle módszerrel lehet hatékonyan kezelni. Kognitív és kommunikációs terápiával, munkaterápiával és pszichoanalízissel is, ugyanakkor szakember felügyelete mellett gyógyszeres kezelések is alkalmazhatóak, attól függően, milyen súlyos a depressziós állapot. Fontos, hogy minél előbb ismerjük fel, ha baj van, és merjünk segítséget kérni!

Hirdetés

Télen, kora tavasszal sokan érzik magukat tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek. Ebben számos tényező szerepet játszhat, köztük a napfény hiánya, a borús-hideg időjárás, de a stresszel teli, monoton, szürke hétköznapok is. Ha úgy érezzük, nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segíthet az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer képes javítani a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top