nlc.hu
Tabuk nélkül
Kapcsolódj ki: így nyaralj, ha pollenallergiás vagy

Kapcsolódj ki: így nyaralj, ha pollenallergiás vagy

Mit tegyünk az úti patikába? Hogy vészeljük át, egyáltalán milyen úti célt érdemes választani annak, aki allergiás? Te sem akarod végig tüsszögni a nyaralásod, igaz?

A pollenallergiásoknak a nyár sem feltétlenül hoz enyhülést: ilyenkor virágoznak a sokaknál erős reakciót kiváltó pázsitfűfélék, az útifű és a parlagfű is. Egyebek között ezért sem árt pontosan megtervezni a nyaralást, hiszen az orrba vagy a torokba bejutó pollenek folyamatosan ingerlik a nyálkahártyát, rátapadnak és duzzanatot okoznak. Ki akar a nyaralás alatt végig tüsszögni, orrot fújni, vörös szemekkel és bedugult orral kirándulni?!

Tipp! A pollenallergiában szenvedők vegyék sorra mikor és hova utaznak, nézzenek utána, éppen mi virágzik, és milyen magas a pollenkoncentráció abban az időszakban, amikor pihenni készülnek. Érdemes olyan helyet kiválasztani, amelynek a klímája és levegője jótékonyan hat az allergiás panaszokra.

Kapcsolódj ki: így nyaralj, ha pollenallergiás vagy

(Fotó: Getty Images)

1. A tengerparti nyaralással nem lehet mellélőni, mert a friss, párás, sós levegő előnyösen hat a felső légúti allergiás panaszokra: nedvesen tartja az orrnyálkahártyát, hozzájárul a légutak szabadon tartásához, enyhítve az orrdugulást és az ezzel járó nehézlégzést.

2.  Aki az aktív pihenés híve, annak remek választás lehet a természetjárás, a kirándulás a hegyekben. 1500 méter körüli magasságban már a légszennyezettség és a pollenkoncentráció is alacsonyabb, a tiszta hegyi levegő csökkenti az allergia tüneteit.

3.  Amennyiben belföldi nyaralásban gondolkodunk, pollenallergiásként érdemes kerülni a zsúfolt nagyvárosokat, ahol a hőség és a járművek szén-dioxid-kibocsátása súlyosbíthatja a légzőszervi panaszokat. Ha tehetjük, válasszunk természetközeli szállást, és lehetőleg ne a számunkra problémát okozó pollenszezonra lőjük be az utazást. Allergiásoknál nagy előny az is, ha a hotel wellness részlegében van sókabin.

4. A pollennaptárt és az időjárás-előrejelzést az üdülés idején is érdemes figyelni, és az aznapi programokat célszerű annak megfelelően tervezni.

5.  Ha autóval megyünk nyaralni, akkor a nyaralás előtt érdemes ellenőriztetni a légkondicionálót, a pollenszűrő állapotát. Indulás előtt a klímát akkor is kapcsoljuk be pár percre, ha az időjárás azt nem kívánja meg, segíti ugyanis az utastérben lévő allergén anyagok eltávolítását.

Mit tegyünk be az úti patikába?

  • Ne feledjük el magunkkal vinni a jól bevált és mindennaposan használt allergiaellenes gyógyszerünket.
  • A vényköteles készítményeket szerezzük be idejében, és célszerű a szükségesnél valamivel többet magunkkal vinni.
  • Fontos, hogy természetes összetevőket tartalmazó orrspray-t is vigyünk magunkkal. Az ilyen típusú szerek amellett, hogy megakadályozzák az orrnyálkahártya kiszáradását, enyhítik az orrdugulást is!
  • Szemkipirosodás és könnyezés ellen hatásos a szemcsepp. Legyen nálunk!
  • Ne hagyjuk otthon a napszemüveget sem, mert nemcsak az UV-sugaraktól védi a szemet, hanem valamelyest a pollenektől is: viselése segíti elkerülni a szem viszketését, vörösödését.

Hirdetés

A pollenallergia kellemetlen orrtüneteinek enyhítésében segítségünkre lehet a vény nélkül kapható Reventil orrspray. A Reventil orrspray csökkenti az orrnyálkahártya gyulladását, enyhíti az orrdugulást, orrfolyást. Egyedülálló összetevője a természetes eredetű, sejtvédő molekula, az Ectoin®, amely mérsékli az orrnyálkahártya szárazságát, elősegíti annak regenerációját. A Reventil orrspray nem okoz hozzászokást, tartósítószer-mentes és gyermekek számára is alkalmazható. 

  Vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top