nlc.hu
Tabuk nélkül
Idén nyáron tangában? Jól gondold át!

Idén nyáron tangában? Jól gondold át!

Népszerűsége évtizedek óta töretlen: sok nő a nőies, könnyed és légies tangára esküszik. Milyen hátrányai vannak a tangaviselésnek? Hogyan „utaztathatja” még a pamutból készült tanga is a kórokozókat a végbél felől a hüvely felé?

A nők körében a leggyakoribb hüvelyfertőzést baktériumok okozzák. A bakteriális vaginózis olyankor alakul ki, amikor a hüvely enyhén savas közegét fenntartó tejsavbaktériumok száma lecsökken, és elszaporodnak az egészséges hüvelyflórában kisebb létszámban is jelen lévő, egyébként a szaporodásban gátolt, kórokozó baktériumok. A bakteriális vaginózis bőséges, híg, szürkés színű és általában kellemetlen, halszagú folyással jár, amelyet égő érzés is kísérhet.

Idén nyáron tangában? Jól gondold át!

(Fotó: Getty Images)

A bakteriális vaginózis kockázati tényezői:

  • védekezés nélküli szexuális együttlét,
  • gyakori partnercsere,
  • stresszes életmód,
  •  túlzott alkoholfogyasztás,
  • gyakori vagy intenzív hüvelyöblítés (kimossa a tejsavbaktériumokat),
  • nem megfelelő öltözködés (helyéről elcsúszni képes tanga),
  • de jelentkezhet strandolás, uszoda, vagy szaunahasználat után is.

Jól gondold át, milyen fehérneműt viselsz a nyári melegben!

A tanga sikere és népszerűsége évtizedek óta töretlen, nem csoda, hiszen amellett, hogy nagyon nőies, szűk nadrágokhoz is passzol, nem látszódik át. Pedig ez az alsónemű – még abban az esetben is, ha pamutból készült – ideális „sétaút” a kórokozóknak a végbélnyílás és a hüvely között. A tanga közvetítésével ugyanis az E. coli és a többi bélbaktérium eljuthat a végbélből a hüvelybe, ahol elszaporodva bakteriális hüvelyfertőzést okozhat.

Aki ragaszkodik a tangához, annak érdemes betartani néhány higiéniai szabályt, hogy elkerülje a kellemetlenségeket: székelés után a nedves törlőkendő, a bidé- vagy zuhanyhasználat minimalizálhatja a kockázatát annak, hogy fertőzés alakuljon ki, akár a tangát vagy a franciabugyit részesítjük előnyben!

Érdemes megfogadni!

  • A baktériumok és a gombák nem pusztulnak el 30-40 fokon, ezért érdemes a műszálas fehérneműk helyett pamut alapanyagból készült darabokra váltani, amelyek bírják a 60 fokos mosást.
  • WC-használat után fontos a helyes törlési irány megválasztása: a szeméremtest felől a végbél irányába, vagyis elölről hátrafelé!
  • Kerüljük a különböző intimmosakodók, illatosított krémek, parfümök, fürdőolajok használatát.

HIRDETÉS

Egyedülálló összetétel, kettős védelem – bakteriális hüvelyfertőzés esetén

 

Az egyedülálló összetételű Vitagyn C hüvelykrém tejsav, prebiotikum és C-vitamint tartalmával, kettős védelmet biztosít bakteriális vaginózis esetén. Helyreállítja és fenntartja a hüvely élettani pH-értékét, mely gátolja a kórokozók szaporodását. Prebiotikum tartalmával elősegíti a hüvely saját Lactobacillus-flórájának növekedését. Különösen hasznos kiújuló bakteriális vaginózis, és húgyúti infekció esetén, illetve antibiotikum-kúrát követően. A hüvelykrém pontosan és higiénikusan adagolható. Kezelőorvossal történt egyeztetés után terhesség és szoptatás idején is alkalmazható.  

 


vitagyn

 

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz
Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top