nlc.hu
Tabuk nélkül
Ha a ciklusod zűrös, az élet is az (x)

Ha a ciklusod zűrös, az élet is az (x)

Csak akkor tudjuk meg, milyen hálásak lehetünk a szabályosan működő ciklusért, ha valami miatt felborul a rendszer. Néha azonban tényleg szükségünk van valami igazán „ütős” élményre ahhoz, hogy rájöjjünk: a helyzet megérett a változtatásra.

Ha a ciklusod zűrös, az élet is az (x)

Akinek a menzeszéhez órát lehet igazítani, annak fogalma sincs arról, milyen galibákat tud okozni egy túl korán vagy túl későn érkező vérzés, netán egy igazán nehéz első nap.

Visszajött a díszebéd

– Leendő anyósomékhoz voltunk hivatalosak a családommal együtt, bemutatkozó ebédre – meséli a 30 éves Vanda. – Nem elég, hogy alapból tiszta para voltam ettől, tudtam, hogy aznapra várható a vérzésem is, márpedig az nem tréfadolog. Rettegtem, hogy kínos bakiparádé lesz az ismerkedésből. Nem is tévedtem. A mama ötfogásos díszebéddel készült, miközben én a görcsöktől alig bírtam ülni, pedig jó előre bevettem a maximális adag fájdalomcsillapítót. Ráadásul olyan hányinger kínzott, hogy már a húsleves látványától felfordult a gyomrom. Egészen a dobostortáig hősiesen bírtam – akkor azonban falfehér arccal pattantam fel az asztaltól, és meg sem álltam a WC-ig, ahol minden visszajött, amit megettem. Szerencsére anyukám tudta, mi történik velem, és diszkréten beavatta anyósomat is. Ennek ellenére a kávét kínos csendben fogyasztottuk el, és igen hamar elköszöntünk utána. Búcsúzáskor a vőlegényem anyukája sokatmondóan a fülembe súgta: „Azért szerintem ezzel kezdened kéne valamit az esküvő előtt…”

A sziklafalon nincs mosdó

– Kamaszkorom óta imádok falat mászni – meséli a 20 éves Petra. – Vékony, fiús alkatom pont ideális ehhez a sporthoz, az egyetemi mászóklubban pedig hozzám hasonlóan lelkes mászókra bukkantam. Szuper baráti társasággá váltunk, és idén nyáron közös nyaralást terveztünk: naná, hogy egy igazi mászóparadicsomba, Paklenicába. A sátorozós, nomád, kalandokban és mászásban gazdag élményt azonban nekem végül mégis ki kellett hagynom. A menzeszem ugyanis, amelynek az elmúlt 5 évben sem sikerült beállnia, pont az indulás előtt jött meg: márpedig a sziklafalon nincs mosdó. A csalódottságtól sírva fakadtam, és csak az vigasztalt meg, hogy a többiek megígérték, az őszi szünetben újra összehozunk egy ilyet. Én pedig elhatároztam, hogy ha törik, ha szakad, addigra találok valami megoldást erre a zavaró összevisszaságra.

Nesze neked, sztárnőgyógyász!

– A saját orvosom nem akarta komolyan venni a sikertelen babaprojekt-próbálkozásainkat, mondván, fiatal vagyok még – mondja a 25 éves Hanna. – A barátnőim ajánlottak egy felkapott sztárnőgyógyászt, akihez azonban nehéz volt bekerülni: csak fél évvel későbbre kaptam időpontot. Ráadásul abban a pillanatban, amikor leültem a váróban, éreztem, hogy elönt a vér. Sosem tudtam, mikor fog megjönni, mert a ciklusom mindig is rendszertelen volt, de valahogy eddig ez sosem zavart be a kontrollokon. Az asszisztensnő felvonta a szemöldökét, amikor rákérdezett a menstruációmra, én pedig zavartan elmakogtam, hogy épp most jött meg. „Ugye, tudja, hogy ilyenkor nem tudjuk megvizsgálni?! Kérjen újabb időpontot a ciklusa közepére!” „De azt én nem tudom kiszámolni, és nem szeretnék újabb fél évet várni” – sírtam el magam. Így végül bejutottam a doktor úrhoz, aki azt javasolta, hogy a babaprojekt előtt talán a cikluszavarommal kezdjünk valamit.”

A Premens tabletta hormonmentesen segíthet a cikluszavarokban

A fenti történetek is azt bizonyítják, hogy azoknak a nőknek, akiknek túl hosszú (30 napnál több) vagy túl rövid (21 napnál kevesebb) a ciklusa, esetleg 3 hónapnál tovább kimarad, túl erős, túl sok a vérzése, illetve az átlagnál kellemetlenebb tünetekkel jár, a lehetséges kiváltó ok kiderítése után érdemes megoldást keresniük a cikluszavarokra, hogy azok ne keserítsék meg a mindennapjaikat. Ebben bizonyos esetekben a gyógynövények is segíthetnek. A hormonmentes, vény nélkül kapható Premens tabletta, amely ellenőrzött körülmények között termesztett és feldolgozott barátcserje terméséből készült, állandó és garantált minőségű és összetételű, valamint igazolt hatású kivonatot tartalmazó gyógyszer, jótékonyan hat a női hormonális szabályozórendszer működésére, segíthet rendezni a rendszertelen ciklust, és a PMS-tüneteket is enyhíti. A Premens tabletta vény nélkül kapható a patikákban, a terápiás hatás érdekében pedig érdemes legalább három hónapig alkalmazni, de szükség szerint akár hosszabb távon is szedhető.

Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Vény nélkül kapható, barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL
OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,
GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top