Trendi és kényelmes öltözködés a nehéz napokra

nlc | 2024. Szeptember 04.
Milyen öltözködési tippek jöhetnek be a kellemetlen tünetekkel járó, nehéz napokon? Adunk pár egyszerű, de hasznos tippet!

Vannak olyan tünetei a PMS-nek, és okozhat olyan szituációkat a havivérzés, amelyek miatt nem mindegy, hogyan öltözködünk azokon a bizonyos nehéz napokon.

A PMS egy olyan tünetegyüttes, amely mindenkinél másként jelentkezik, jellemzően a menstruációt 7-10 nappal megelőzően, vagyis a tüszőrepedés és a menzesz közötti időben. Ciklusonként is változó, mennyire súlyosak a panaszok.

Sokan csak a PMS testi tüneteit tapasztalják, másoknál viszont testi és lelki tünetek egyaránt előfordulnak.

Testi tünetek:

Lelki tünetek:

Tudtad? A táplálkozás PMS-ben játszott szerepe még nem teljesen tisztázott, de egyes kutatások szerint a megfelelő mennyiségű kalcium- és D-vitamin-bevitelnek kifejezetten jótékony hatása lehet. Hogy a PMS ne legyen annyira megterhelő, fontos, hogy az étrended tartalmazzon tejet, joghurtot, soványabb sajtokat és olyan zöldségeket, mint a brokkoli vagy a káposzta.

(Fotó: Getty Images)

Segítsünk magunkon a nehéz napokon, és válasszunk olyan ruhadarabokat, amelyekben komfortosabban érezhetjük magunkat!

A következő tippeket és tanácsokat érdemes megfogadni, hogy a mellérzékenységgel, hasi puffadással is járó nehéz napokból is kihozzuk a maximumot.

Exit mobile version