nlc.hu
Tabuk nélkül
Nem ciki: tedd meg, ha nem akarsz felfázni (x)

Nem ciki: tedd meg, ha nem akarsz felfázni (x)

Amikor Hannával elkezdtünk együtt járni, nem is gondoltam, mennyi mindenre kell majd figyelnem, hogy a kapcsolatunk jól működjön. Az például eszembe sem jutott, hogy olyasmiről kell meggyőznöm, ami teljesen természetes. Nevezetesen arról, hogy egyáltalán nem ciki, ha a kisdolog hangja kihallatszik a mosdóból – meséli Levente.

Nem ciki: tedd meg, ha nem akarsz felfázni (x)

El sem kezdődött, és már vége is?

Ahogyan mostanában sokan, mi is az interneten jöttünk össze Hannával. Sokáig leveleztünk, mielőtt személyesen is találkoztunk volna. Az első randink nagyon romantikusra sikerült: egy szép májusi estén dunai hajókázásra hívtam. Virágcsokorral vártam, gyertyafénynél vacsoráztunk, és rengeteget beszélgettünk – ő is, én is jól éreztük magunkat, és amikor a hajó kikötött, kéz a kézben indultunk Hanna apró budai lakásába, hogy feltegyük az i-re a pontot. Mit mondjak: nem csalódtam, és biztos voltam benne, hogy Hanna is hasonlóan érez. Ehhez képest másnap reggel egy szenvedő nőt találtam a kanapén kucorogva, aki arra kért: menjek inkább haza.

Nem hagytam, hogy egyedül szenvedjen

Nem igazán értettem, mi történhetett, és nem is akartam magára hagyni. Hanna láthatóan szenvedett, én pedig segíteni akartam neki. – Nem tudsz – mondta, aztán fájdalmas arccal felpattant, és kiszaladt a mosdóba, ahova magával vitte a telefonját is. A zárt ajtón keresztül zenét hallottam, és akkor leesett a tantusz: Hannát zavarja, hogy hallom, ahogy pisil. Ha nem sajnáltam volna annyira, hangosan nevetni kezdek – persze, nem tettem. Már csak azért sem, mert alighogy kijött, szinte azonnal ment is vissza, és aztán újra, és újra… Láttam már ilyet: anyukám hajlamos volt a felfázásra, tudtam, Hannánál is ez lehet a gond. Na de mitől alakult ki ilyen hirtelen?

A szeretkezés is lehet a felfázás oka?

Az internet a barátom – a segítségével kis keresgélés után meg is fejtettem a nem is olyan nagy titkot. A felfázás vagy más néven hólyaghurut baktériumfertőzés miatt alakul ki. Sokféle ok lehet a háttérben, az egyik az intenzív intim együttlét. Ezen kissé elcsodálkoztam, de a magyarázatból megértettem, mi történt. A nőknél közel van egymáshoz a végbél, a hüvely és a húgycső nyílása, így a nemi aktus során könnyen a húgycsőbe sodródhatnak a bélrendszerben élő és ott hasznos E. coli baktériumok, amelyek azonban a húgyhólyagba jutva gyulladást okoznak. A hólyaghurut jellegzetes tünete a sürgető inger, miközben csak kevés vizelet ürül, ráadásul égő, szúró érzés, sokszor alhasi fájdalom kíséretében – hogy ezek mind megvoltak, abban biztos voltam Hanna arcát látva.

Nem öli meg a romantikát a kisdolog

Már tudtam, mi a gond – és azt is, hogy mit kell tennem. Az egyik pisiszünetben citromos teával vártam Hannát. Sokat kell most inni, hogy minél hamarabb kiürüljenek a hólyagból a baktériumok – magyaráztam a gesztust, miközben soroltam neki a frissen szerzett ismereteket. – Felejtsd el a szégyenlősködést, zenét csak akkor hallgatunk, ha tényleg arra vágyunk – mondtam félig viccesen, félig komolyan Hannának. – Ezentúl szex után irány a kis helyiség, hidd el, nem öli meg a romantikát az a pár perc: folyjon csak a kisdolog, különben megint jön a felfázás, márpedig az egyikünknek sem jó, igaz? – néztem szerelmesen Hannára, aki végre elnevette magát.

A „titkos fegyver” a medveszőlő

És most jön az a rész, ahol figyelmes barátból kicsit „hős” is lehettem. Hanna persze rögtön megkérdezte, mit tehetne, ha mégis baj lenne legközelebb. A keresgélés közben erre is megtaláltam a választ: mostantól mindig lesz itthon Urzinol tabletta – mondtam neki határozottan. Ez a szigorú hatósági előírásoknak megfelelően gyártott hagyományos növényi gyógyszer a medveszőlőlevél koncentrált kivonatát tartalmazza. A medveszőlő évszázadok óta ismert gyógynövény, amelynek természetes antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatását klinikai vizsgálatok is igazolták. Ha időben elkezded alkalmazni, akár el is kerülheted az antibiotikumszedést, ráadásul megvan az az előnye is, hogy a gyógynövény hatóanyagával szemben nem alakul ki rezisztencia. – Most megyek és meg is veszem – tettem még hozzá diadalmasan. – Az Urzinolt ugyanis nem kell felíratni, mert vény nélkül kapható a legtöbb hazai patikában.

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER.
A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA
A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL
OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,
GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top