Tabuk nélkül

Gyakran felfázol? Erre az 5 dologra figyelj oda, hogy elkerüljön a baj! (x)

Vannak nők, akiknek fogalmuk sincs arról, mit jelent egy felfázás, mások viszont gyakorta küszködnek hólyagfertőzéssel. Az egyéni érzékenység jelentősen befolyásolja, hogy ki mennyire hajlamos a felfázásra, de ha odafigyelsz az alábbiakra, akár ki is védheted a problémát!

1. Sokat iszol?

Ha felfázós típus vagy, nem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy ne igyál eleget! A húgyutak rendszeres átmosásával megakadályozhatod, hogy a szervezetbe betolakodó kórokozók elszaporodjanak a húgyhólyagban. Ihatsz vizet, gyógyteát, kerüld viszont az alkoholt és a többi cukros italt.

2. Van gyógyszered hólyaghurutra?

Az enyhe hólyaghurut kezdeti, hirtelen fellépő, kellemetlen tüneteit – mint a gyakori vagy sürgető vizelési inger, égő érzéssel járó hólyagürítés – egy hagyományos növényi gyógyszerrel, az Urzinol tablettával kezelheted. A patikában recept nélkül kapható Urzinol a húgyutak betegségeiben évszázadok óta bevált gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza. A medveszőlőlevélben található növényi összetevők gyulladáscsökkentő, antibakteriális és fertőtlenítő hatásának köszönhetően az Urzinol hasznos segítség lehet az enyhe húgyúti fertőzések kezdeti tüneteinek mérséklésére.

Medveszőlőlevélkivonat-tartalmú, vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer

3. Gyakran éppen szex után érzed úgy, hogy felfáztál?

Ha a kellemetlen felfázástünetek szex után nem egészen egy nappal szoktak jelentkezni nálad, akkor joggal gyanakodhatsz rá, hogy a hüvelyflórádból származó baktériumok okozhatják a problémát. Ezek a bacik ugyanis aktus közben kijuthatnak a hüvelyből, hogy aztán átsodródjanak a szomszédos húgycsőbe. Ha sikerül felvándorolniuk a hólyagba, ott szaporodásnak indulnak, és máris megvan a baj. Ha tehát rendszeresen szex utáni hólyaghuruttal küszködsz, tanácsos aktus után mielőbb pisilni, hogy megszabadulhass a baciktól. Valamint jó sokat kell inni is, de mindenekelőtt tedd rendbe a hüvelyi pH-dat!

4. Utazás közben, idegen helyen nem szeretsz pisilni?

Sok nő hajlamos inkább visszatartani a pisilést, csak hogy ne kelljen egy nem éppen „szimpatikus”, pláne nyilvános WC-n könnyítenie magán. Ezt a gyakorlatot gyorsan felejtsd el! A pisilés visszatartásával ideális körülményeket teremtesz a kórokozóknak, azok ugyanis előszeretettel szaporodnak a langymeleg vizeletben. Ezt nem szabad engedned: ki kell pisilned őket, lehetőleg az összeset! Ha kell, akkor befogott orral (szó szerint!), de akkor is ürítsd a hólyagodat, ahol és amikor csak lehet! Gyanús tisztaságú ülőkére persze inkább ne ülj rá: a sportosabbak egyszerűen guggoljanak a deszka fölé, a kevésbé edzettek meg lefedhetik WC-papírral.

5. Strandolás után lecseréled a vizes fürdőruhádat?

Ha rendszeresen szenvedsz a felfázástól, inkább ne flangálj a medence partján vizes dresszben, hanem legyen veled egy másik fürdőruci, amibe átöltözhetsz. A rajtad száradó nyirkos textil ugyanis kedvező feltételeket teremt a kórokozók megtelepedéséhez, szaporodásához. A párolgó nedvesség ugyanakkor hűti is a testedet, márpedig ha a szervezet lehűl, olyankor sokkal fogékonyabbá válik a fertőzésekre: nem véletlenül hívják a hólyaghurutot „felfázásnak” is!

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER.

A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top