Tabuk nélkül

Hólyaghurut, amire majdnem ráment a párkapcsolatom

A felfázás, hólyaghurut folyton folyvást visszatért az életembe, de a tizedik alkalommal a párom már gyanakodott, nem csak kifogás-e részemről ez a mindig kiújuló betegség… Hólyaghurutom története, amire majdnem ráment a párkapcsolatom.

Sajnos tapasztalatból mondom, a hólyaghurutnál kínosabb, a párkapcsolatot rendszeresen negatívan érintő problémánál nem sok rosszabb van. Ki ne ismerné az égő, csípő érzést pisilés közben, és a gyakori vizeletürítési ingert?! Természetesen azonnal orvoshoz fordultam, ahol  a szokásos kezelést kaptam, antibiotikumot írtak fel. Boldog voltam, mert a gyógyszerek pikk-pakk megszüntették a panaszaimat, újra jól éreztem magam a testemben. Egy darabig…

A párom megértette, hogy hólyaghurut idején, a kezelés alatt mellőznie kell egy picit a romantikus együttléteket, de úgy gondolom, ezt egy normális, egészséges párkapcsolatnak ki is kell bírnia. Viszont pár héttel később a panaszaim úja előjöttek, itt már a párom is jobban aggódott az egészségem miatt, én pedig rutinosan felkerestem az orvosomat, majd ugyanilyen rutinosan a szokott recepttel távoztam. Ebben az esetben is gyors gyógyulás következett, viszont balszerencsémre, a jól ismert tünetek hamarosan megint visszatértek. Ezen a ponton már roppant kínos volt a helyzet, és a hosszú, szexmentes időszak minden feszültségével, a párom azzal gyanúsított meg, hogy csak kifogásokat keresek arra, hogy ne legyünk együtt, és biztosan van valakim… Így a sokadik alkalomnál már megpróbáltam titkolni a betegségemet, egyáltalán nem tettem róla említést, nem akartam több konfliktust, csak szerettem volna megoldani a helyzetet. Természetesen ismét orvoshoz fordultam.

És milyen jól tettem, ugyanis a sorozat jó sokáig így folytatódhatott volna, ha az orvosom nem figyelmeztet, hogy az antibiotikummal megszüntetett fertőzés mellett nagy hangsúlyt kell fektetni a hüvelyflóra egyensúlyának visszaállítására. Ha ezt nem tesszük meg, akkor a panaszok újra és újra előjönnek. Ez történt nálam is.

Ha az orvosom tanácsát nem fogadtam volna meg, és nem szenteltem volna kellő figyelmet a szervezetem eme kényes része egyensúlyának megőrzésére, akkor valószínűleg ráment volna a kapcsolatom. A párom a tizedik alkalommal már biztosan nem hitte volna el, hogy megint, ugyanaz a problémám újult ki, amikor folyton folyvást orvoshoz szaladgálok. Mindennek ellenére kár volt titkolnom előle a problémát, sok konfliktus elkerülhető lett volna, ha leülök vele, és őszintén elmondom, hogy ez a fertőzés újra és újra előjöhet, de megvan a megoldás. Csak – mint ahogy ezzel sok nőtársam – én is úgy voltam, hogy már kényelmetlen volt ezzel előállni. Ha a későbbiekben ismét hólyaghurutom lesz, kiterítem a lapokat, mert nincs ezen mit szégyellni! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top