Tabuk nélkül

Lilla bosszantó története a wellnesshétvégéről (x)

A gyerekek minden évben egy hetet sítáborba mennek, mi pedig igyekszünk ezt az időt kihasználni a férjemmel. Általában egy wellnesshotelben kapcsolódunk ki, az édes semmittevés pedig hosszú időre kisimítja az idegeinket, és feltölt pozitív energiával. Az idén azonban szörnyű vége lett a miniszünidőnknek…

A sok torkoskodásnak fájdalmas következménye lett

„Az utazás előtt elhatároztam, hogy erre a pár napra eleresztem magam. Nem viszek magammal tabletet, kizárom a világ híreit, a miniszünidő idejére felfüggesztem a diétámat, és megpróbálom élvezni az édes semmittevést. Úgy gondoltam, a stresszes tevékeny napok után megérdemlem, hogy csak magammal és a férjemmel foglalkozzak – emlékszik vissza a 35 éves Lilla. – Így aztán minden finomságot megkóstoltam, esténként pedig pezsgőztem. Nem sokáig élvezhettem az evés örömeit: a sok torkoskodás következményeként szorulásom lett. Rettenetesen fájt a hasam, de hiába szerettem volna könnyíteni magamon, és mentem ki többször is a vécére, nem jártam sikerrel. Estére éreztem, hogy viszket és fáj a fenekem odabent. Nem először fordult ilyesmi elő velem, ezért rögtön tudtam, hogy az aranyerem »rendetlenkedik«. Bár gondoltam, hogy az aranyér az összevissza evéstől, és a meleg víztől is kialakulhat, mégsem számítottam rá. Nagy valószínűséggel a »kijárat« megsérült a sok erőlködéstől, a meleg vízben pedig a gyulladás fellángolt.

Az aranyeret érdemes minél hamarabb kezelni

Mivel az aranyérnek több fokozata van, ezért tudom, hogy nem árt időben elkezdeni a kezelést. Évek óta a Proktis-M termékcsalád készítményeit használom. Ha hosszabb időre utazunk el, mindig van nálam kenőcs és kúp is, ám most figyelmetlen voltam, és nem pakoltam be a bőröndömbe. De azonnal elmentem a legközelebbi patikába, és vettem egy doboz Proktis-M végbélkúpot, illetve Proktis-M plus kenőcsöt is. Ez a két termék hialuronsavat és többféle jótékony gyógynövényt tartalmaz. A hialuronsav pozitív hatásait jól ismerem, hiszen több kozmetikumomnak is az egyik fontos alapanyaga, mégpedig kiemelkedő vízmegkötő és regeneráló képessége miatt. A megfelelően hidratált szövet rugalmasabb lesz, és könnyebben gyógyul. A Proktis-M plus kenőccsel ápoltam a végbél körüli bőrt, a kúp pedig segített enyhíteni a belső panaszokat. Hamarosan jobban lettem, elmúlt a kellemetlen fájdalom, és a bőröm begyógyult. Megfogadtam, hogy ezentúl is mindig lesz a házipatikámban Proktis-M végbélkúp és Proktis-M plus kenőcs. Az aranyér kellemetlen tünetei egy jó időre elvették a kedvem az összevissza evéstől, visszatértem az egészséges és biztonságos, rostban gazdag diétámhoz.

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top