Tabuk nélkül

Strandolj biztonságban idén nyáron is! (x)

Eljött az igazi nyár, amikor végre lazíthatunk, de továbbra is úton-útfélen halljuk, hogy ügyelnünk kell a biztonságra, még a strandokon is. Ezt egyébként mi nők eddig is tudtuk, hiszen a strand mindig is rizikós területnek számított, ha az intim egészségről van szó!

Strandolj biztonságban idén nyáron is! (x)
Mire ügyelj a vízparton?

Véded a bőröd a leégéstől, az értékeidet a strandszarkáktól, a szemedet a napfénytől, a személyes teredet az oda betolakodni próbálkozóktól – és még sorolhatnánk a kihívásokat, amikor a vízpartra merészkedik egy nő.

Számos veszélyre gyakran még táblák is figyelmeztetnek a fürdőhelyeken, ám egyvalamit biztosan nem fognak soha kiplakátolni: azt, hogy a hüvelyflóra védelme is kiemelten fontos a fürdőzéskor. Mert csobbanhatunk akár természetes vízben, akár klórozott uszodai medencében, az érzékenyebb nők hüvelyi pH-ja akár azonnal eltolódhat, majd kialakulhat a kellemetlen tünetekkel járó bakteriális vaginózis, köznapibb nevén a bakteriális hüvelyfertőzés.

Nem a vízben szeded össze a kórokozót – a fürdőzés ettől még kockázatot jelent!

A tévhitekkel ellentétben legtöbbször nem a vízben „kapjuk el” a fertőzést, hanem az „magától” alakul ki. Hogy ezt megértsük, nem árt tisztában lennünk a hüvely élettanával: ez a terület nem „steril” testtájék, számos különféle mikroorganizmus él benne (baktériumok, gombák) békésen egymás mellett.

Ezek alkotják a természetes hüvelyflórát, amelyben a kényes egyensúlyt a jótékony tejsavbaktériumok tartják fenn. Utóbbiak, vagyis a hasznos Lactobacillusok hozzák létre a hüvely enyhén savas közegét, amelyben a kórokozóknak nem igazán van esélyük a szaporodásra. Ám ha ez a savas közeg valamilyen – külső vagy belső – okból megváltozik, a hüvelyben élő baktériumok elszaporodhatnak, így kialakul a bakteriális vaginózis, melynek jellemző tünete a  kellemetlen szagú hüvelyfolyás.

Mit tegyél, ha hüvelyfertőzést tapasztalsz?

Ha észleljük a bakteriális hüvelyfertőzés tüneteit, az egyik legfontosabb feladat, hogy minél előbb állítsuk helyre a hüvely savas pH-ját!

„Végre vízpart közelébe jutottam, de nem sok örömöt lelhettem a pancsolásban, mert szinte azonnal bőséges folyást tapasztaltam, ami nagyon kellemetlenül érintett, és nem tudtam, mitévő legyek. Végül a barátnőm javasolta, hogy vegyek a patikában Vitagyn C tejsavas hüvelykrémet, amivel helyreállíthatom a hüvelyi pH-mat. Hálás vagyok a jó tanácsért, mert ez a krém tényleg segített” – meséli a 32 éves Petra.

A Vitagyn C hüvelykrém segít helyreállítani a hüvelyi pH-t. A készítmény recept nélkül kapható a hazai gyógyszertárakban, érdemes tartanod belőle nemcsak az otthoni, hanem az úti patikádban is, így ha szükséges, bármikor kéznél lehet! 

A Vitagyn C egyedülálló összetételű készítmény, amely kettős védelmet nyújt: nemcsak a baktériumok megtelepedése ellen hasznos, hanem az egészséges savas hüvelyi pH helyreállítását, illetve megőrzését is segíti. Tejsavat, ezüstöt és C-vitamint tartalmaz, valamint prebiotikumot, ami a hüvelyflóra egészségét védő, saját Lactobacillus-törzseink növekedését támogatja, a készítmény tehét nem tartalmaz kívülről bevitt Lactobacillusokat.

A legjobb persze, ha meg tudod előzni a bajt!

A Vitagyn C hüvelykrémet akár megelőzésre is használhatod az egészséges savas hüvelyi pH-d megóvása érdekében. Ha tudod magadról, hogy hajlamos vagy a strandolás utáni hüvelyfertőzésre, akkor érdemes lehet már a megmártózás előtt, vagy pedig közvetlenül utána alkalmaznod.

 

A várandósoknak sem kell lemondaniuk a strandolásról!

Jó hír, hogy a Vitagyn C hüvelykrémet a várandós vagy szoptatós kismamák is biztonsággal használhatják – de természetesen erről mindig egyeztetniük kell a kezelőorvosukkal is! 

„Kisbabát várok, és pontosan tudom, mennyire fontos várandósság idején az intim egészség védelme. A bakteriális hüvelyfertőzés különösen veszélyes lehet, hiszen továbbterjedhet és akár vetélést vagy idő előtti burokrepedést, és emiatt koraszülést is okozhat. A biztonság kedvéért az idén eredetileg ki sem akartam menni a strandra, de rájöttem, hogy ha megteszek minden szükséges óvintézkedést, akkor el tudom kerülni a fertőzéseket – mondta el a 34 éves Barbi. – Korábbi jó tapasztalataim alapján eldöntöttem, hogy a Vitagyn C hüvelykrémet fogom segítségül hívni a problémák megelőzésére. Megbízom ebben a készítményben, mert úgy óvja meg az intim védelmet nyújtó savas hüvelyi pH-t, hogy nem tartalmaz sem hormont, sem ’idegen’ Lactobacillust.”

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

 

 

 

 

 

 

 

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top