Takarításra fel!
Szponzorált tartalom

5 nagyszerű trükk tavaszi nagytakarításhoz

Elmondjuk, miért ne dobd ki a használt fogkefédet, és megtudhatod azt is, hogyan érdemes tisztítani a szellőzőrácsokat.

A gyakorlott nagytakarítók a használt fogkeféket soha nem dobják ki, ugyanis jól tudják, hogy a kicsi kefék mennyire praktikusak bizonyos munkákhoz. A kagylók, mosogatók lefolyóinak tisztításához az egyik legfontosabb kellék a fogkefe, ugyanis az apró fejének köszönhetően még oda is beér, amit mással nem tudnánk letakarítani. Bizonyos mosogatók esetében ez nagy kincs, a letapadt zsír és ételmaradék ugyanis nemcsak csúnya, hanem adott esetben kellemetlen szagú is.

Ha ki kellene találni, a lakásban hol gyűlik össze a legtöbb por, egészen biztosan a szellőzőnyílások rácsai is a befutók között lennének. Ráadásul az apró rácsos műanyag vagy fémelemek nagyon nehezen takaríthatóak, ezért akik csak tehetik, mellőzik azokat a háztartásból. Van azonban egy egyszerű módszer, amelynek segítségével gyorsan és könnyen megtisztíthatod: egy kenőkésre tegyél egy nedves törlőrongyot, és azt húzd végig a rácsok között. A por garantáltan eltűnik, és nem fog szanaszét szállni, hiszen a nedves rongy összeszedi. Ugyanezt alkalmazhatod a fürdőszobai réseken is; ha olyan helyen dolgozol, ahol szükséges, cseréld a rongyot fertőtlenítő kendőre.

porszívózás tavaszi nagytakarítás

A mosógép tisztításával nem kell sokat bajlódni, de alkalmanként nem árt gatyába rázni a masinát. Mindenkinek vannak saját trükkjei, amik ha beválnak, el nem cserélnék azokat. Ilyen trükk a mosogatógép takarítása kapcsán, hogy egy flakon fehérítőt öntesz a gépbe, és azzal mosol végig egy programot – persze üresen. Utána megismétled ugyanezt ecettel is, majd végül olyan anyagot teszel a gépbe a harmadik mosáshoz, amelyik a maradék szennyeződéseket is ledörzsöli a dobról. Csak próbáld ki! Az ecetes fázist ne felejtsd, a fehérítő után fontos, hogy átmosd vele a gépet.

A zuhanyfej a legtöbb háztartásban vízköves lesz egyszer. Ahhoz, hogy gyorsan és könnyen megszabadulj a látványos lerakódásoktól, nem kell túl sok idő és energia. Egy éjszakára húzz egy zacskót a zuhanyfejre, és öntsd fel ecettel. Reggel csak öblítsd le és töröld át, meglátod, a vízkőnek nyoma sem lesz.

A nagytakarítások alappillére a porszívózás, ezért egyáltalán nem mindegy, milyen géppel dolgozol. Mindenképpen érdemes befektetni egy jó minőségű porszívóba. Ha még nem jutottál idáig, és csak tervezed a vásárlást, van egy egyszerű módja annak, hogy a régi masinádat felfrissítsd – ha mással nem is, hát jó illattal. Azok ugyanis, akik nem szeretik a porszívójukból kiáradó szagokat, egy, a kedvenc illatukkal átitatott apró rongydarabot szívnak fel a gépbe, hogy ugyanazt az illatot szagolhassák a kiáramló levegőből.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top