Takarításra fel!
Szponzorált tartalom

Ezeket szerezd be a tavaszi nagytakarításhoz

Hogy ki hogyan áll a tavaszi nagytakarításhoz, azt nagyban befolyásolja az a tény, hogy mennyi időt és energiát fektet a munkába az ember, és hogy mennyire esik mindez a nehezére.

Vannak, akik szinte alig várják, hogy hozzálássanak a ház tisztává varázsolásához, míg mások egyetlen porcikájukkal sem kívánják a takarítással járó kínlódást. Legyen szó bármelyik esetről, az biztos, hogy a hasonló nagy munkálatok kapcsán érdemes alaposan átgondolni a munkafolyamatokat, és megtervezni jó előre mindent az eszközök beszerzésétől a feladatok csoportosításáig, azok rangsorolásáig. A személyes igényeket, lehetőségeket figyelembe véve kell hozzálátni a tavaszi nagytakarítás megtervezésének. Arról sem szabad elfeledkezni, hogy bizony véges az ember teherbírása, ezért ha előre tudjuk, hogy túl nagy falat nekünk ez, kérjünk segítséget.

Akik a takarítások nagymesterei, sok esetben gondolkodás nélkül, rutinból végzik a feladatukat, és rendre ugyanazt a sémát követve lesznek túl a nehezén. Ám korántsem biztos, hogy a leghatékonyabban. Szép számmal vannak olyanok is, akik azt sem tudják, hol kezdjék, és abban reménykednek, hogy még nyár vége előtt be tudják fejezni a végeláthatatlan munkálatokat. De nem kell szélsőségekben gondolkodni, elég, ha valami nem úgy alakul a takarítás kapcsán, ahogy terveztük, és máris felborulhat a rendszer, kicsúszhatunk az időből, vagy csak egyszerűen kimarad ez-az a nagytakarításból. Ahhoz, hogy ez ne így történjen, érdemes mankókat használni. Többeknek a takarítási listák segítenek, amelyeken szerepelnek a helyiségek és az azokban elvégzendő feladatok, míg másoknak a beszerzendők összeírása adja meg a biztos alapot. Utóbbi kapcsán hoztunk egy kis segítséget.

eszközök nagytakarításhoz

Ezeket is szerezd be a tavaszi nagytakarításhoz:

  • Kell egy szuper porszívó – nem, ez nem túlzás, hiszen a portalanítás alapját adja meg a masina. Mivel eleve gyakran használod, nem mindegy, mire képes. A nagytakarítás kapcsán pedig sok időt és energiát spórolhatsz meg, ha a megfelelő szerkezet leveszi a válladról a munka oroszlánrészét.
  •  Törlőkendők, de a javából. Gondolkodj nagyban, hiszen a tavaszi megújulás nem kevés melóval jár együtt, ahhoz pedig elkelnek a törlőkendők. A szivacsoknak is nagy kultusza van a takarítás terén. Ha megrögzött szivacshasználó vagy, ne légy rest, számold meg, hányadán állsz a szekrényben tartott szivacsokkal. Ha kevesled a számot, dobj a kosaradba legközelebb néhány darabot.
  •  Létra – vajon eszedbe jutott már, hogy nagy eséllyel szükséged lesz egy létrára? Sőt, valószínűleg nem fogsz boldogulni nélküle: függönyök, lámpák, ablakok – mondanunk sem kell, hányszor fogsz a helyzet, na meg a létra magaslatán állni.
  • Ha vannak kedvenc tisztítószereid, nézd meg, hogy elég lesz-e az otthon lévő mennyiség. Ha nem, egy bevásárlás alkalmával vegyél utánpótlást, különben tuti, hogy valami undok meló kellős közepén fog elfogyni a szükséges vegyszer.  Annál pedig kevés rosszabb dolog van, hogy félbe kell hagyni a munkát, és el kell menni vásárolni. Átöltözés, idő, energia… Ugye  nem szeretnél így járni?
  • A seprű és a felmosó sem hiányozhat a listádról, ugyan valószínű, hogy a háztartásod alapjaiként eleve ott figyelnek a kamrádban, bevetésre vára. Biztosan szükséged lesz egy vödörre vagy lavórra is, ezért állítsd készenlétbe azokat is.       
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top