Takarításra fel!
Szponzorált tartalom

Tavaszi nagytakarítás: ezért is lomtalaníts

Te könnyen megválsz a kacatoktól? Elmondjuk, miért érdemes gyakran lomtalanítani.

Vannak, akik minden szívbaj nélkül képesek megválni a dolgaiktól, mások a boltban kapott blokkokat is nehéz szívvel dobják a kukába. Hogy ki hogyan kapcsolódik a tárgyaihoz, az nagyon sok dologtól függ, egy azonban biztos: nem szerencsés és nem is egészséges lomok között élni. Na meg nem is praktikus, hiszen a lakás tisztán tartása annál nehezebb, minél több dolgot kell pakolgatni, leporolni. A selejtezés ráadásul nemcsak a lakást teszi élhetőbbé, hanem a léleknek is jót tesz: felszabadító rituálé megválni a felesleges holmiktól, ám sokszor rengeteg lelkierő kell hozzá. Mi más is adhatna jobb alkalmat erre, mint egy nagytakarítás? Mondjuk a tavaszi.

Ezért érdemes lomtalanítani

Mivel sok olyan dologtól megszabadulunk, amire valójában semmi szükségünk, több tárolóhelyhez jutunk, de azt lehetőleg ne használjuk a későbbiekben lomok parkoltatására. Inkább hagyjuk a teret szabadon, a légies elrendezés ugyanis könnyedséget sugall.

Ha nincs sok cucc, nincs mit pakolni

Amennyire egyszerű ez az indok, annyira kézenfekvő is. Hiszen minél kevesebb lomot tárolsz, annál kevesebb idődbe és energiádba kerül rendben tartani a teret. A felesleges porfogóktól is válj meg most. Meglátod, mennyit könnyítesz az életeden!

A lelked is felfrissül

Nem, nincs ebben semmi boszorkányság! Hiszen rendezettebbnek, nyitottabbnak  fogod érezni magad, amint megszabadultál a felesleges kacatoktól.

tavaszi nagytakarítás

Ha sokat hezitálsz a dolgokon, egészen biztosan nehezedre esik kidobálni a felesleges kacatokat is. Ahhoz, hogy határozottá válj, bizony meg kell szoknod a döntéshelyzeteket és az elengedést. Úgy érzed, nem fog menni a lomtalanítás? Mutatunk néhány trükköt:

  •  Kérd a barátaid segítségét! A külső szemlélő sokkal jobban átlátja, mi a valóban értékes. Nem azt mondjuk, hogy ő döntsön, hanem engedd, hogy elmondja a véleményét, és hallgass rá, ha megakadnál.
  •  Fotózd le azokat az emlékeidet, amelyekről azt gondolod, egyszer talán még jó lesz rájuk pillantani, de nem szakad bele a szíved, ha megválsz tőlük.
  •  Ha úgy érzed, neked már nincs szükséged valamire, de kidobni meg vétek lenne, könnyebb szívvel ajándékozod vagy adod el. Utóbbiból még egy kis apró is csurran-cseppen, amit valami valóban hasznos dolgokra is költhetsz.
  •  Amitől nem tudsz megválni, de használni sem lehet már, hasznosítsd újra! A kedvenc kamaszkori szoknyádból például vagány párnahuzat készülhet, vagy az óvodás rajzaidból egy egyedi, izgalmas kép a nappalidba.
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top