Tarts egy napot cikkek

5 trükk, hogy ne legyen sebes az orrod, ha sokat fújod

Összeszedtünk öt tippet, amivel elkerülheted, hogy a nátha esetén sebes vagy nagyon száraz legyen az orrod. Íme az orrkímélő trükkjeink!

1. Puhítás

Kenjük be orrunkat nyugtató pakolással. Erre a célra használhatunk hidratáló krémet (esetleg aloe verásat), de akár szőlőzsírral is bevonhatjuk az orrlyukakat. A bőséges krémezés nem csupán megelőzi a bőr szárazságát, de meg is előzi, hogy az orrfolyás bőrirritációt okozzon.

5 trükk, hogy ne legyen sebes az orrod, ha sokat fújod

2. Hidratálás

Hidratálni nem csak kívülről, belülről is érdemes, főleg megfázás és bősz orrfújás esetén. Rengeteg vizet, teát fogyasszunk ilyenkor, ezzel is támogatva szervezetünket, hogy az orrszárazság és a bőrszárazság ne adjon táptalajt az orrunk kisebesedésének.

3. Nedves törlőkendő

Ebben a kategóriában a kisbabák érzékeny bőrére kifejlesztett verziók a legmegfelelőbbek, vagy a kifejezetten orrtörléshez kifejlesztett nedves zsebkendők, amivel a papírzsebkendőknél jóval humánusabb orrfújást tesznek lehetővé, ha orrunk nagyon irritált állapotban van.

5 trükk, hogy ne legyen sebes az orrod, ha sokat fújod

4. Vészhelyzetre

Ha már olyan súlyos a helyzet, hogy az orrunk vérzik, sebes, megkönnyebbülést hozhat egy meleg vizes borogatás. Nedvesítsünk be egy tiszta, puha kendőt, majd helyezzük orrunkra, és hajtsuk hátra a vejünket, míg ki nem hűl. Lélegezzünk szájon át!

5. Termálvizes spray

Ha már fájdalmas érzés az alapos orrfújás, szintén segítség lehet egy természetes, antioxidánsban gazdag vízpermet. Válasszunk olyat, ami bepermetezve nyugtatja és puhává is teszi a bőrfelszínt.

5 trükk, hogy ne legyen sebes az orrod, ha sokat fújod

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top