Tarts egy napot cikkek

A legjobb dolgok, amiért örülünk, hogy nők vagyunk

Bár a hétköznapi társalgásban sokszor elő-előbukkannak a női lét nehézségei, mi azért legalább ugyanennyi pozitívumot is látunk benne. Összeszedtünk tíz nyomós érvet, amiért a legnagyobb boldogságnak tartjuk, hogy nőnek születtünk.

1.    Az őszinte, mély beszélgetések, pontosabban az akár órákig tartó barátnői csevejek, amelyek során a legapróbb részletekig kibeszélünk minden, a férfiak számára akár lényegtelennek tűnő dolgot is, és amitől többnyire mesésen meg tudunk könnyebbülni.

2.    Egyszerre több dologra is tudunk figyelni, nem is akárhogyan. Lehet, hogy minőségét tekintve picit a 100 százalék alatt van, de gondoljunk csak bele, mennyi időt spórolunk meg mondjuk egy híradónézés alatti, telefonálás közbeni körömlakkozással.

A legjobb dolgok, amiért örülünk, hogy nők vagyunk

3.    Hiába is tartják rossz viccnek a férfiak, jobban vezetünk, parkolunk, ha ők nem is, de a biztosítótársaságok elismerik ezt…

4.    Nagyobb örömet tudunk szerezni, legalábbis ajándékozással. Általában megfontoltabbak, gondoskodóbbak vagyunk, és persze figyelmesebbek is, a fontos családi dátumok megjegyzéséhez pedig sokkal jobb érzékünk van.

A legjobb dolgok, amiért örülünk, hogy nők vagyunk

5.    Mert a Szex és New York régi epizódjait elképesztő gyönyör egy nagy adag kalóriadús étel és még több barátnő társaságában visszanézni.

6.    Tovább élünk, ráadásul átlagosan hét évvel.

A legjobb dolgok, amiért örülünk, hogy nők vagyunk

7.    A frizurák és a ruhák terén óriási a lehetőségek tárháza, a választható színek, fazonok száma sokszorosa annak, amiből férfiként választhatnánk.

8.    Pozitív a memóriánk, vagyis nagyobb a valószínűsége, hogy a szép dolgok megragadjanak bennünk, míg a férfiak nagyobb eséllyel emlékeznek fájdalmas életepizódokra, számukra megrázó képekre.

A legjobb dolgok, amiért örülünk, hogy nők vagyunk

9.    Jobban kifejezzük magunkat. Felmérések szerint mi nők sokkal színesebben és érthetőbben kommunikálunk, míg a férfiak gyakran ugyan több, de kevésbé változatos szóval fejezik ki magukat.

10.    A várandósság és az anyai kötelék. Olyan élmény, amit a férfiak soha nem tapasztalhatnak meg, legfeljebb a szemükkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top