Filmklub

5 film, amit csak náthásan érdemes megnézni (mert úgyis végigbőgöd)

Vannak filmek, amelyeknél sokkal magasabb a sírási kockázat, így szerencsésebb nem moziban, hanem otthon, zsebkendőkkel felszerelkezve végignézni. Összeszedtük a legmeghatóbb kedvenceinket, amiket megfázva a legpraktikusabb megnézni!

Titanic

A 11 Oscar-díjas film igazi klasszikus, amelynek zenéje és számos jelenete is beette magát a rajongók fülébe, szemébe. Tetszőleges alkalommal visszanézhető, persze garantáltan nem könnymentesen. Az 1997-es romantikus filmben minden adva, amiért érdemes sírni, dráma, katasztrófa, és persze szerelem, Kate Winslet és Leonardo DiCaprio kettősének köszönhetően.

Szerelmünk lapjai

Minden idők legszívfacsaróbb szerelmi sztorijába minden egyes alkalommal bele kell halnunk kicsit, ha megnézzük. Nem csupán giccs és szépelgés, hanem Rachel McAdams és Ryan Gosling kiemelkedő játékának és a tényleg csontig hatóan megrázó szerelmi történetnek hála, órákra garantált a dermedt semmibe révedés és a bucira sírt fej.

Elfújta a szél

Örökzöld a klasszikus filmek között, amit ha a könyvet olvastuk is már, érdemes megnézni. Clark Gable és Vivien Leigh óriásit alakított az eredeti verzióban, amiben csak úgy pörögnek az események. És bár mindig azt hisszük, egy karnyújtásra van a szerelem, ez Scarlett O’Hara és Rhett Butler számára valahogy nem jön össze, így érdemes ide is bekészíteni egy adag papír zsebkendőt.

Túl a barátságon

Ezt a filmet nem a három Oscar-díjáért szeretjük, és nem is csak a mesterhármas szereplőgárdáért, bár Heath Ledger, Jake Gyllenhaal és Michelle Williams is nagyon jó benne. Nem egy tipikus romantikus film, mégis inspiráló és szívszorító egyszerre. Ha a két cowboy kapcsolatát boncolgató filmen nem is sírjuk tele a párnánkat, akkor elég arra gondolunk, hogy ebben még együtt játszott gyermeke apjával, néhai szerelmével, Heath Ledgerrel Michelle Williams.

Pearl Harbor – Égi háború

A hírhedt és tragikus japán támadásba ágyazott cselekmény szomorú és megható történetet mutat be, ahol Ben Affleck, Josh Hartnett és Kate Beckinsale csal könnyeket a szemünkbe. A szívbe markoló sorsokon keresztül meglátjuk, mennyit mindent elveszíthet az ember, és persze azzal is szembesülünk ismét, milyen erős is lehet a szeretet…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top