Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:
A túrós réteghez:
- 500 g túró
- 100 g tejföl
- 100 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 6 lap zselatin
A csokis tetőhöz:
- 50 ml habtejszín
- 1 csapott evőkanál cukor
- 1 csapott evőkanál méz
- 50 g étcsokoládé
A tetejére: csokidarabkák / reszelt étcsoki
- A túrót krumplinyomóval áttörjük, elkeverjük benne a porcukrot, a tejfölt, a citrom reszelt héját és levét.
- A zselatinlapokat kevés (pár evőkanál) hideg vízbe áztatjuk 5 percre, aztán kinyomkodjuk és átrakjuk egy kis lábasba, amibe pár evőkanál vizet is teszünk. Tűzhelyen melegíteni kezdjük, kevergetjük, és ha feloldódtak a zselatinlapok, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk. Ha már langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a túrós keverékhez. A masszát a tortaformába simítjük, és hűtőbe tesszük 1-2 órára vagy akár egy éjszakára.
- A csokikrémhez a tejszínt, a cukrot és a mézet egy kis lábasban forrásig melegítjük, beletördeljük a csokit és addig kevergetjük, míg el nem olvad a csoki és szép krémet nem kapunk. Kicsit félretesszük hűlni, sűrűsödni.
- Ha kicsit hűlt a csokikrém és a túrótortánk is készen áll, akkor óvatosan, kanalanként rákanalazzuk a torta tetejére a csokikrémet és még visszatesszük egy kicsit a hűtőbe dermedni. Tálaláskor aprított csokival szórjuk meg.