Hozzávalók:
- 3-4 db körte
- fél citrom reszelt héja és kifacsart leveú
- 1 evőkanál cukor
A morzsához:
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál cukor
- 5 dkg darált mandula
- 5 dkg aprószemű zabpehely
1. A körtét meghámozzuk és felkockázzuk (kb. 1×1-es kockákra), és egy kb. 20 cm átmérőjű sütőtálba tesszük, meghintjük 1 evőkanál cukorral, ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk a levét és összeforgatjuk.
3. A vajat felkockázzuk, a mandulát összekeverjük egy evőkanál cukorral és a zabpehellyel és aztán összemorzsoljuk a vajjal.
4. A morzsát a gyümölcsre szórjuk, kanalazzuk és 190 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Langyosan a legjobb!!