Mi most a leginkább figyelemreméltó blogokat mutatjuk be nektek, ahol sem látványos gasztrofotókból, sem pedig zseniális receptekből nincs hiány.
A praktikus és látványos magyar
Szabó Jucus 5 hozzávaló blogja régóta egyik kedvencünk. Egyszerű, praktikus, ráadásul meseszép fotókkal buzdít főzésre, sütésre, akkor is, ha egyébként nem vagyunk nagy mesterek a konyhában. Hogy miért is? Azért, mert a kétgyermekes anyuka receptjei ötletesek, ráadásul mindegyik öt alapanyagból készül. A fázisfotók segítségével pedig a tapasztalanoknak is villámgyors, könnyű és élvezetes “alkotást” ígér. “Olyan ételeket készítek, amik gyorsak, kevés, de friss hozzávalóból készülnek. Hasonló alapanyagokból egy kis változtatással, vagy más fűszerezéssel, máris egy új ételt lehet varázsolni.” – szól a blogger mottója.
Egészséges és finom
A Green Kitchen Stories blog mögött egy egészségtudatos, világjáró család áll, a blog jellegzetessége pedig a változatosság. Nem ragadnak le egy nemzet konyhájánál… David és Luise akkor ismerkedtek meg, amikor Rómában tanultak, majd Stockholmba költöztek, ahol családot alapítottak. A blogjukban a vegetáriánus étrenddel való kísérletezésüket is nyomon követhetjük, gasztroposztjaikból pedig kiderül, hogy nagyon fontosnak tartják, hogy sokféle alapanyagot kipróbáljunk a konyhában, és nyitottak legyünk az újdonságokra.
Újragondolt orosz konyha
Anya Kassoff, a Golubka Kitchen blog szerzője Oroszországban született, de ma már Kaliforniában él. Szintén nagy hangsúlyt fektet az egészséges ételekre, amelyekről úgy véli, akár egészen különleges ízélményt is képesek nyújtanak. Ételfotóit nagylánya készíti, a repertoárjában a mungóbabos spaghetti pedig ugyanúgy jelen van, mint a gyermekkora által inspirált, újragondolt ételek, így a rumos-mazsolás kuglóf.
A takarékos, de finom
Egyre több “takarékos” gasztroblogot is találunk, amelyek igyekeznek az olcsóbb, de laktató, és lehetőség szerint azért egészséges szempontoknak is megfelelő receptötletekkel előállni. Az egyik ilyen a Budget Bytes, amelynek rengeteg követője az ötletes, és mégsem költséges újdonságok mellett teszik le a voksukat. A receptek legtöbbje bár egyszerű, mégis nagyon ínycsiklandó, ilyen a fokhagymás-parmezános perec, vagy a könnyen elkészíthető narancsos csirke. A site ráadásul rengeteg tippet is megoszt, hogyan gazdálkodjunk okosan a konyhában, fagyasszunk le nagyobb adagokat, fotókkal, metódusokkal illusztrálva.
Irodalom és gasztronómia
Utolsó kedvencünk a sorban, igazi csemege. A Let’s Taco Bout It blog szerzője, Charlotte, minden hónapban kiemel egy könyvtémát, amelyre a posztolt receptek tematikáját építi. Sokszor magukat a posztokat is a könyv szerzőjének stílusában írja, ezzel is elismeréssel adózva az adott könyvnek. A blog mögött valójában hárman állnak, a szerző mellett ott van még Mica, a varázslatos fotókat készítő fotós, valamint Stephani, az étel stylist is.
Még több gasztroblog az NLCafén:
- 5 külföldi gasztroblog, amit szeretünk
- Az 5 legjobb gasztroblog