A “Te is hős vagy!” kampány küldetése, hogy felhívjuk a figyelmet a nagyvilág számára sokszor láthatatlan emberekre, csoportokra, történetekre, akik kitartóan, az élet tiszteletével nap, mint nap küzdenek a válsághelyzet okozta kihívásokkal!

 

Szerintünk…

Marie Claire
Tiefenthaler Eszter
vezető szerkesztő

Amikor a legnagyobb stressz elmúlik, általában akkor szembesülünk vele, hogy mit is éltünk át. És biztos sokan ismerik azt az érzést is, hogy hiába szűnt meg a legfenyegetőbb veszély, a megnyugvás egyelőre nem jön el. Vannak viszont segítőink – ahogy a járvány legsúlyosabb napjaiban is voltak, és akkor is lesznek, amikor a történteket dolgozzuk fel és megpróbálunk visszatérni a korábbi életünkhöz, vagy legalábbis valami hasonlóhoz. Az elmúlt több mint egy év megmutatta, hogy számíthatunk egymásra – a kórházban dolgozókra, a tanárokra, a kollégáinkra, a szomszédjainkra, és a sor végtelenül hosszan folytatható lenne. A mi dolgunk pedig az, hogy hírét vigyük ezeknek a hétköznapi hőstetteknek, már csak azért is, mert erőt adnak a folytatáshoz is.

MARIECLAIRE.HU
Tóth-Szántó Krisztina
vezető szerkesztő

A hősök fontosak. Mindig is azok voltak a marieclaire.hu számára – a koronavírus-éra előtt is. A mi hőseink a nők, akik átküzdik magukat a hétköznapokon, kiállnak egymásért, magukért, akik segítenek a rászorulókon, akik önkénteskednek, akik társadalmi tabukat döntenek le, akik hallatják a hangjukat és akik felveszik a harcot a klímaváltozás ellen is. A Te is hős vagy! kampányhoz csatlakozva tovább keressük az olyan történeteket, amelyek rólunk, nőkről, női hősökről szólnak.

Meglepetés
Hegedűs Noémi
főszerkesztő

Nektek, rólatok
14 hónapja siklott ki a valóság. 14 hónapja próbálunk erőnkön fölül teljesíteni, hogy valahogy mégis normális legyen az életünk. Közben pontosan tudjuk, hogy hiába teszünk mi rengeteget a munkánkért, a családunkért, sokan vannak, akik nálunk sokkal-sokkal többet tesznek értünk, a gyerekeinkért, a szüleinkért. Ők azok, akik nélkül minden sokkal rosszabb lenne. Ők azok, akik nélkül összeomlana az ellátás, az egészségügy, a közlekedés. Ők azok a hétköznapi hősök, akik nélkül nem sikerülne kerekre az elsősök O betűje, nem jutna fertőtlenítőszer az önkénteseknek, kézzel varrt maszk a rászorulóknak, vagy épp kovász a kenyérbe. Nővérek, pékek, tanárok, sofőrök, futárok, orvosok, jótékony vállalkozók, önkéntesek - nagyon sok hős él köztünk.
Sorozatot indítunk most nektek, rólatok. Köszönjük, hogy vagytok!

nosalty
Hering András
főszerkesztő

A koronavírus-járvány az elmúlt hónapokban komoly gondokat okozott a gazdaság számos szektorában: gyárak állították le működésüket, több ezer vendéglátós vesztette el munkáját, boltok zártak be, éttermek ragasztották ki bejárati ajtajukra, hogy 2020-ban már biztos nem nyitnak ki. Az éttermi szektor nehéz helyzetére reagálva indítottuk el a Nosalty „Hogyan tovább?” című riportsorozatát, melyben arról kérdeztük meg a vendéglátóiparban dolgozó szakmabelieket, hogyan élték meg a féléves zárást, milyen maradandó változásokkal járt a vírus, és hogyan tekintenek a vendéglátás jövőjére. A Te is hős vagy kampányhoz csatlakozva szeretnénk megmutatni azokat az embereket és vendéglátóhelyeket, melyek a pandémia időszakában embert próbáló nehézségekkel éltek és élnek túl, sikerrel vagy éppen munkájuk, vállalkozásuk tragikus ellehetetlenülésével.

nlc
Pácsonyi Daniella
főszerkesztő

Névtelen hős az ápolónő, aki a legrosszabb pillanatokban fogta a hozzátartozóink kezét, a tanítónő, aki laptop előtt tanította meg írni a gyerekeinket, a szociális munkás, akik a legmagányosabbakon segített, az orvos, aki embertelen körülmények között próbált életeket menteni és hős mindenki, aki tartotta bennünk a lelket, vagy csak tette a dolgát, hogy az átalakult világunk élhető maradjon. Ez a kampány róluk szól, így próbáljuk megköszönni, amit nem lehet, hogy élünk. Cikkekel, videókkal mutatjuk meg, hogy milyen sokan vannak és milyen nehéz munkát végeznek ők, a covid hősei.

Nők Lapja
Vass Virág
főszerkesztő

A Nők Lapja több mint hetven éve kíséri a mindennapjainkat. Olvasói hűségének köszönhetően tudott mindmáig a legnagyobb példányszámú magyar újság maradni. Mit is jelent számunkra ez a hűség? Azt jelenti, hogy százezrek ismernek magukra hétről-hétre a Nők Lapja írásaiban. Azt jelenti, hogy úgy szólhatunk az olvasóhoz, mint régi ismerősünkhöz: bizalmasan, közvetlenül. – Nézd, ez és ez történt…talán meg tudunk együtt ragadni a múló időből valamit. Mit gondolsz, segíthetünk még?
Az utóbbi év présben tartott mindannyiunkat. Hasonló nehézségekkel szembesültünk mi mind az elmúlt hónapokban: a láthatatlan ellenfél, a vírus miatti szorongás, az online oktatás, az idős szülők segítése, a túlhajszoltság, a bezártság mindannyiunkat megviselt. A Nők Lapja örömmel üdvözli kiadójának Te is hős vagy! kampányát, hiszen az emberi történetek bemutatása, az egyéni nézőpontú, őszinte valóságábrázolás nemcsak a nagy múltú műhely hagyománya, hanem hitünk szerint a jövő hiteles tartalomgyártásának a záloga is. Arra biztattatjuk olvasóinkat, hogy az elmúlt év nehézségei után álljunk meg egy pillanatra, fújjuk ki magunkat és mondjuk ki: helyt álltunk. Mi mindannyian. Te is hős vagy! A Nők Lapjában és a noklapja.hu oldalán pedig megosztjuk a hétköznapi hősök történetét, hogy azután megerősödve, megújulva léphessünk tovább. És ki a te hősöd?

“Küldetésünk a hiteles, megbízható és független tájékoztatás. Alapvető értéknek tekintjük az emberekhez és a minket körülvevő világhoz történő nyitott hozzáállást. Fontosnak tartjuk, hogy új perspektívából megmutassuk a világ sokszínűségét, egyensúlyban a tradíciók tiszteletével.”

Olvasd!

„Vannak olyan anyukák, akik angyallá változnak” – két kicsivel maradt magára Nándi, miután koronavírusban elveszítette várandós feleségét

Timi hét és fél hónapos várandós kismama volt, amikor megfertőződött a koronavírussal. Kórházba került, egy hónapig küzdöttek életéért az orvosok, de már nem tudtak rajta segíteni. A babát sürgősségi császármetszéssel kellett világra segíteni, akit anyukája már nem tarthatott a karjaiban, még csak nem is láthatott. Timit és Zitát egy kétéves kisfiú várta haza. A két kicsiről mostantól az apukájuknak egyedül kell gondoskodnia.
Forrás: Nők Lapja Café:
„Vannak olyan anyukák, akik angyallá változnak” – két kicsivel maradt magára Nándi, miután koronavírusban elveszítette várandós feleségét

„Tavasszal az összes anyuka egyszerre veszítette el a munkáját”

Súlyosan traumatizált családok tucatjait ápolják, segítik és menedzselik a Magyar Vöröskereszt munkatársai Százhalombattán, élükön Kósa Melinda intézményvezetővel, aki hét éve dolgozik a Családok Átmeneti Otthonában. Van-e esélye új életet kezdeni a családoknak, akiknek semmijük sem maradt? Hová lehet eljutni velük másfél év alatt úgy, hogy az első fél évben azt hiszik, az ott dolgozók el akarják venni a gyerekeiket? És mit lehet mondani a kislánynak, aki végignézte, hogy az anyja bevett pár doboz nyugtatót? Interjú.
Forrás: Nők Lapja Café:
„Tavasszal az összes anyuka egyszerre veszítette el a munkáját”

„A Jóisten azt mondta, menjél, fiam, hozz gyorsan egy üveg pezsgőt!”

Huszonnyolc éve verte le a lakatot egy elhagyatott ferences kolostor ajtajáról Dévában, hogy utcagyerekeknek teremtsen otthont. A Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonaiban azóta több mint hatezer rászoruló kiskorúnak segített, életútját, történetét több tucatnyi könyv és film őrzi, prédikációi utánozhatatlanok, tavaly pedig szembenézett a koronavírussal is: először az üres templomban, aztán egy kórházi ágyon is, oxigénpalack mellett. Csak azért is úgy gondolja, hogy az emberiség jó úton halad, Jézus nem vert át senkit az örök élettel, és végül minden rendben lesz. Interjú Böjte Csabával belső barangolásról, pezsgőző Istenről, matekórán megeresztett kukorékolásról és a süti erejéről.
Forrás: Nők Lapja Café:
„A Jóisten azt mondta, menjél, fiam, hozz gyorsan egy üveg pezsgőt!”

Kapcsolódj!

És ki a TE hősöd?

Biztosan Te is ismersz hősöket, hőstetteket az elmúlt időszakból, akik történetét megosztanád velünk. Írd meg a teishosvagy@centralmediacsoport.hu címre és mi feldolgozzuk.

 

Csatlakozott márkák:

Copyright 2021 Central Médiacsoport Zrt. minden jog fenntartva