Aktuális

Kütyük zöld színben, minden mennyiségben!

Színes, szélesvásznú álomkütyük sorozatunkban ez alkalommal a zöld színű ketyerék, kiegészítők és furcsaságok között kutakodtunk.

Nemrégiben környezetbarát elektronikai cikkeket néztünk meg közelebbről, ám most olyan kütyüket gyűjtöttünk össze, amelyek kifejezetten a külsejükön viselik a “zöldséget”.

Kütyük zöld színben, minden mennyiségben!

Az Apple új iPod nano MP3 lejátszói igencsak összementek a korábbi modellekhez képest, így a színükből is kevesebb látszik, ám akad köztük zöld is. A kisebb mérettel együtt a gomboknak is búcsút mondtak, helyettük az érintőképernyővel lehet irányítani, ami multitouch technológiát használ, azaz egyszerre több ujj érintését is érzékeli. A zöld egerek közül a Microsoft ív alakú egere, az Arc Mouse tűnt a legstílusosabbnak, amit össze is lehet hajtani, így könnyebben szállítható. Ha valaki kifejezetten természetfotózáshoz választana zöld fényképezőgépet, hogy ne lógjon ki a környezetből, annak lehet, hogy nem a 14 megapixeles Sony DSC-W320G a legjobb választás. Ám az összeállításunkba nagyszerűen beleillik, és egyszerű a kezelése is. 

Kütyük zöld színben, minden mennyiségben!

 

Ha túl sokat fotózunk, a képeket valamin el is kell raktároznunk, erre pedig jól jöhet például az LG XD5 alig másfél centi vastag háttértárolója, ami 250, 320 és 500 gigabájtos “kiszerelésben” is kapható. Ha kisebb tárhellyel, mondjuk 16 gigabájttal is megelégszünk, akkor szóba jöhet például a Kingston Data Traveler mini10-es modellje, ami szürke, kék és bordó mellett sötétzöld színben is virít. Ha notebookból keresnénk valamilyen élénkzöld típust, érdemes szemügyre venni a Dell Studio 1558-as modelljének Green kiadását, amit 15,6 hüvelykes, szélesvásznú LED kijelzővel láttak el.

Kütyük zöld színben, minden mennyiségben!

 

Az újabb mobilok között csupán egy akad, ami teljes egészében, elöl-hátul zöld színt visel: a Nokia N8. Ám ezen is jelentős helyet foglal el a 3,5 hüvelykes érintőképernyő, ami persze nem gond, hiszen ezen lehet WebTV-t nézni (akár a CafeTV-t is), vagy netezni, nagy felbontású videókat nézni, vagy éppen a Nokia ingyenes térképét bújni. Zellerzöld hátlappal is kapható a Motorola különleges formájú, elfordítható kijelzővel felszerelt mobilja, a FLIPOUT, amiben egy teljes QWERTY billentyűzet bújik meg, és ami Androidos operációs rendszert futtat. A zöld szín a billentyűzeten köszön vissza a Sony Ericsson zenehallgatásra kihegyezett mobilján, a Spiro-n, amiről már korábban is írtunk.

Kütyük zöld színben, minden mennyiségben!

 

Amennyiben a mobilunkat szeretnénk valamilyen “zöldségre” bízni, szóba jöhet például a Golla karabineres tokja. Személyes kedvencünk a zöld mobiltokok között a Speck zöld csíkos, GrassHopper Green Stripe darabja, ám ilyenből csupán iPhone 4-re szabottat gyártanak. A zöld notebooktáskák között nem nagyon akad kifejezetten nőies darab, ám a lazább, kényelmesebb napokra megfelelhet a Crumpler  strapabíró táskája, amibe maximum 13,3 hüvelykes gépet süllyeszthetünk.

Kütyük zöld színben, minden mennyiségben!

A végére hagytunk néhány zöld különlegességet, ami csak lazán kapcsolódik a kütyük témaköréhez, de itt a helyük. A számítógépekben található nyomtatott áramkörök többnyire zöld színűek, de természetesen nem egy alaplapot ajánlunk a figyelmedbe, hanem egy abból készült gyűrűt, amit kézzel készített az Etsy online kézműves bolt egyik eladója. A szintén külföldről beszerezhető fénykard toll a Star Wars rajongók kedvence lehet. Aki ilyennel ír, azzal tuti biztosan vele van az Erő is! A rovatban általában nem foglalkozunk a háztartási elektronikával, mert az már egy óriási külön témakör lenne, de két zöld eszközről muszáj megemlékeznünk. Az Electrolux Ergorapido kéziporszívóját azért válogattuk be, mert ritkán mondható, hogy egy porszívó szép, márpedig ez az, legalábbis mindenképpen különleges. (Igen, az ott a kép jobb oldalán nem egy fura nyakú borotva, hanem egy porszívó.) A Space Invaders melegszendvicssütő pedig nem is létező termék, csupán Chris Naylor angol dizájner koncepciója, ám mindenki szívét megdobogtatja, aki valaha is kipróbálta a legendás régi számítógépes játékot.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top