Aktuális

Kis kékségek

Színes kütyüket bemutató sorozatunk következő epizódjában annak néztünk utána, milyen jó kékességű elektronikai cikkek kaphatók manapság.
A Samsung Blue Earthről már megemlékeztünk egy korábbi összeállításunkban, ez ugyanis olyan kék telefon, ami „belül zöld”, a napelemes hátlapnak és a környezetbarát funkcióknak köszönhetően.  Aki hagyományos telefonra vágyik a kékes beütés mellett, annak a Nokia X2 lehet a megfelelő választás. Az érintőképernyős, okosabb telefonok között kutakodva belefuthatunk például a Sony Ericsson zenemobiljába, a Yendóba, illetve az Xperia Arcba, ami a mélykék szín mellett a különleges, homorú formával is vonzza a szemet. Nem ez a legfontosabb információ vele kapcsolatban, de a kékben is kapható Nokia N8 arról is nevezetes, hogy ilyen telefonnal forgatott a mobilgyártó egy promófilmet Pamela Andersonnal, Ed Westwickkel és két rajongóval a főszerepben.
 
Nokia N8, Nokia X2, Sony Ericsson Xperia arc, Sony Ericsson Yendo
Nokia N8, Nokia X2, Sony Ericsson Xperia arc, Sony Ericsson Yendo

 

A legfrissebb, kékben is létező fényképezőgépek egyike a Canon új modellje, a szupervékony fémházzal felszerelt IXUS 115 HS. Kisebb mennyiségű fénykép- vagy adathalmaz hurcolászására megfelelő lehet a Kingston 4 gigabájtos pendrive-ja, amivel mellesleg építőkockásat is lehet játszani, ha éppen több van nálunk, ugyanis legószerűen egymásba csúsztathatók. Ha ennek az adatmennyiségnek minimum nyolcvanszorosát szeretnénk magunkkal vinni, akkor vagy nagyon sok pendrive-ot kell egymásba dugni, vagy választhatunk egy hordozható merevlemezt is, mint például az iomega eGo, amire villámgyorsan átpöccintheted az adataidat, ha újfajta, 3.0-s USB csatlakozó van a gépedben.
 
Kingston DataTraveler Mini Fun Generation, iomega eGo Midnight Blue 3.0, Canon IXUS 115 HS
Kingston DataTraveler Mini Fun Generation, iomega eGo Midnight Blue 3.0, Canon IXUS 115 HS
 
Notebookok között természetesen kicsi és nagy is akad, ami megy a kék szemszínhez. Nem árt azonban, ha a laptopot inkább funkciók, felszereltség és teljesítmény alapján választjuk. Ezeken ugyanis nehezebb későn változtathatni, míg egy-egy vidám notebookskint bármikor ráhúzhatunk a gépre. Mivel ilyen matricából lehet személyre szabottat is készíttetni, saját méretben és saját fotóról, éppen ezért random választottunk ki egyet, csak a hangulat szemléltetése kedvéért.
 
ACER AS5536G-642G25MN notebook, Samsung N150 (NP-N150-KA04HU) netbook, Blue Psycho laptop skin (Videogame-skins)
ACER AS5536G-642G25MN notebook, Samsung N150 (NP-N150-KA04HU) netbook, Blue Psycho laptop skin (Videogame-skins)
 
A másik megoldás az, ha notebooktáskából vagy -tokból szerzünk be egy kedves kék darabot. Mobiltelefon-tartókból a kedvencünk a kapucnis, kézzel készített darab, amit az Etsyről lehet megrendelni, vagy a házi varrószalonban lehet előállítani. 
 
Golla Sunny notebook táska, Canyon CNR-NB20BL netbook tok, CASE LOGIC LNEO-10B notebook táska, splashingKoi mobil tok (Etsy)
Golla Sunny notebooktáska, Canyon CNR-NB20BL netbooktok, CASE LOGIC LNEO-10B notebooktáska, splashingKoi mobiltok (Etsy)
 
Kékes zenei hangulathoz Apple lejátszó, játékosabbaknak a Miki egér fejét utánzó iRIVER is szóba jöhet. Fülhallgatóból a finomabb lelkületű, rendszerető egyedek választhatnak halványkék apróságot, megfelelő tokkal. A feltűnésre (és brutálisabb hangzásra) vágyók halálfejes Skullcandy fülessel is zúzhatnak.
iPod nano, iRIVER S1 M Player, Canyon CNR-EP5, Skullcandy Hesh S6HECZ-079
iPod nano, iRIVER S1 M Player, Canyon CNR-EP5, Skullcandy Hesh S6HECZ-079
 
A számítógépről és a kék színről egyeseknek még mindig a „kék halál” jut az eszébe, pedig ezzel a kihalófélben lévő vadállattal már egyre kevesebben találkoznak élesben. Mindenesetre még mindig lehet kapni azt az övet, amelynek a csatján a lefagyott Windows képernyőjét örökítették meg. Kék színben pompázik a Like pecsét is, amivel élőben, papíron is lehet a Facebook eszközével jelezni, ha valami szimpatikus nekünk.
 
Windows Blue Screen of Death Belt, Clocky Alarm Clock, Driin mobiltartó, Like pecsét
Windows Blue Screen of Death Belt, Clocky Alarm Clock, Driin mobiltartó, Like pecsét
 
A kékben is kapható Clocky Alarm Clock Wheels ébresztőóra úgy garantálja a friss felkelést, hogy ébresztéskor nekilódul, így a gazdája kénytelen utánaeredni, ha le akarja állítani.  Utolsó kék hasznosságunk pedig a Driin mobiltartó, amivel a fali konnektorok körül tekergőző kábelek káoszát szüntethetjük meg a mobiltelefon töltése közben.
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top