Aktuális

Mutasd a mobilod, megmondom, ki vagy!

Egy friss felmérés szerint az okostelefonokra letöltött alkalmazások tükrözik a tulajdonos személyiségét, sőt a nemzeti hovatartozásra is lehet belőlük következtetni. A brazilok a zenei alkalmazásokat imádják, a németek a hasznosságra hajtanak, az indiaiak pedig a napi kiadásaikat szeretik elemezni. És te?
A Nokia mobilos alkalmazásboltjában, az Ovi Áruházban jelenleg több mint 30 000 letölthető tartalom (alkalmazás, játék, csengőhang, podcast stb.) található, ami napi szinten több mint 4 millió letöltést generál világszerte. A kínálat pedig naponta bővül, ami nem meglepő, hiszen ahogy a felhasználók egyre inkább igénylik a zsebükben rejlő technológia használatát, úgy nő a mobilalkalmazások iránti igény is világszerte. A Nokia legfrissebb tanulmányából is kiderült, hogy az okostelefon-tulajdonosok 55 százaléka úgy véli: az alkalmazások megkönnyítik az életüket akár otthon (33%), utazás közben (19%) vagy a munkahelyükön (13%).
 Mutasd a mobilod, megmondom, ki vagy!A telefonnak nemcsak a tartalma, de a külseje is árulkodó lehet. Tudtad, hogy egy felmérés szerint a mobil koszosabb, mint a lehúzó a nyilvános vécékben?

A Nokia a Cornell Egyetemmel együttműködve 5200 okostelefon-használót kérdezett meg a világ 10 országában (Brazíliában, Kínában, Németországban, Indiában, Olaszországban, Szingapúrban, Dél-Afrikában, Spanyolországban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban). A kutatás célja az volt, hogy minél alaposabb ismeretekre tegyenek szert arról, az okostelefon-használat hogyan tükrözi az ember személyiségét. A kutatás során hat felhasználói típust, „appitype-ot” határoztak meg. A felmérés során kiderült, hogy a különféle nemzetek tagjaira jellemző sztereotípiák a mobiltelefon-használatban is megmutatkozik.

A brazilok 42 százaléka például zenei alkalmazásokat tölt le (csengőhangokat, zenei magazinokat vagy zenefelismerő alkalmazást); a németek az olyan funkcionális alkalmazásokért rajonganak, mint az ébresztőóra vagy az elemlámpa, míg az indiaiak inkább az üzleti alkalmazásokat részesítik előnyben, az e-mailezést vagy akár a napi kiadásaikat elemző programokat.

Az Ovi Áruház februári adatai alapján úgy tűnik, a magyar felhasználók is a funkcionális alkalmazásokat részesítik előnyben. A legtöbbször letöltött alkalmazások között olyan praktikus okosságok szerepelnek, mint a Nokia Battery Monitor, amellyel optimalizálható a készülék energiafogyasztása, vagy a FingerPrint, amely ujjlenyomat-olvasót szimulálva oldja fel a készülék billentyűzárát, a Shazam zenefelismerő, illetve a régóta népszerű Sports Tracker alkalmazás.

Ha kíváncsi vagy, te melyik típusba tartozol, az Ovi áruház oldalán töltheted ki az angol nyelvű kvízt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top