Aktuális

A Facebook a legjobb bizonyíték

A nagy szabadság a közösségi oldalon sok mindenkinek kedvez. Még az ügyvédeknek is, akik szaftos bizonyítékokat szerezhetnek.
A Facebook a legjobb bizonyíték

 A nők harmada Facebook-függő

Amerikai válóperes ügyvédek között végeztek egy felmérést, amelyből az derül ki, hogy minden ötödik esetben bizonyítékként használnak fel közösségi oldalakon közzétett üzeneteket vagy képeket. A források között a Facebook viszi a prímet, a MySpace-re az eseteknek mindössze tizenöt százalékában, Twitterre pedig az esetek öt százalékában hivatkoznak.

Nem csupán a megcsalásra vagy az elhidegülésre könnyű bizonyítékot találni a Facebookon: gyermekelhelyezési ügyekben is döntő lehet. A hírek szerint akadt olyan anya, aki azt állította a bíróságon, hogy nem él semmilyen droggal, ám a közösségi oldalról előkerült néhány fotó, amin ő látható egy gyanús külsejű cigaretta társaságában.

 
Rengeteg helyen próbálják meg felhívni az emberek figyelmét a Facebook adatvédelmi beállításainak fontosságára. Ám úgy tűnik, sok esetben nem azzal kellene kezdeni, mit hol lehet beállítani, hanem a józan paraszti ésszel: mit nem kellene világgá kürtölni. 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top