Téli kényeztetés cikkek

Fürdőbomba, az új őrület

A do it yourself, vagyis a csináld magad mozgalom mindig újabb, és újabb otthoni csodaszert kap szárnyaira, így az otthoni fürdősók, vagy a szappanok trendje után elérkezett a saját készítésű fürdőbombák ideje is.
Fürdőbomba, az új őrület

A fürdőbombák, más néven fürdőgolyók otthoni elkészítésének népszerűsége mögött több tényező is áll, egyrészt viszonylag egyszerűn és nagyon olcsón előállítható, millió féle alapanyagból, és mindemellett ajándéknak is kitűnő.

A gyerekek is imádják, és ha szeretnénk természetes alapanyagú otthoni kozmetikumokkal kísérletezni, akkor kitűnő kezdet…Az alaprecept kifejezetten egyszerű, a bonyolultabb, egzotikusabb verzióknak (színek, illatok és textúrák terén) pedig csak a képzeletünk szabhat határt.

A legfontosabb a technika

Bár ahhoz, hogy a fürdőbombánk “összeálljon”, vagyis kiszáradjon és megkeményedjen egy nap kell, maga a művelet, a fürdőgolyó készítése 20 percig tart. A titka, hogy a bőr puhaságát adó összetevő megfelelő arányban legyen benne.

Alapanyagok

  • 1 csésze szódabikarbóna
  • fél csésze citromsav
  • fél csésze keserűsó vagy tengeri só
  • fél csésze kukoricakeményítő
  • egy teáskanál olaj (lehet kókuszolaj, jojoba-, olíva- vagy kakaóolaj de akár sheavaj is)  
  • 5-6 csepp illóolaj tetszés szerint
  • 1 evőkanál víz

Keverjük össze simára egy nagy edényben a szódabikarbónát, a citromsavat, a sót és a kukoricakeményítőt, ha ezzel megvagyunk, jöhet hozzá a választott olaj és az illóolaj vagy illóolajak is, attól függően, hogy milyen illatú, vagy hatású fürdőgolyót szeretnénk. Egy spricnis flakonba tegyünk vizet, majd kezdjük el a még száraz, porhanyós keverékünkre fújni, és jól összekeverni. Ha ezt követően is könnyen lepereg az ujjaink között, ismételten fújjunk rá többször vizet. Amennyiben ez után jól látható csomókba különül el, akkor készen is vagyunk. Jöhetnek az akár különböző formájú fürdőbomba-formák.

Fürdőbomba, az új őrület

Töltsük meg a kikevert alapanyagunkkal mindkét fél formát amennyire csak tudjuk, lelapogatva a “tölteléket”, majd szorítsuk jó szorosan egymásra őket. Ha tökéletes állagot szeretnénk, és nem akarjuk, hogy használat előtt szétporladjon az alkotásunk, ne kapkodjunk. Mindenképp érdemes 24 órát várni, hogy tényleg tökéletesen kiszáradjon, élvezhető és megfelelően kemény állagú legyen a fürdőbombánk! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.