Hozzávalók
• 1000 g bőrös malaccomb
• 30 g fokhagyma
• 0,5 dl olaj
• 1 dl tej
• só, őrölt bors, szárított rozmaring
• 500 g érett szeder
• 1 db citrom
• 1 dl édes vörösbor
• 0,5 dl borpárlat
• 50 g cukor mustár
• só, őrölt fehér bors, Worcester
Elkészítése
A malachúst megmossuk, lecsepegtetjük, sonkakötözéssel megformázzuk, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a szárított rozmaringgal, a péppé zúzott fokhagymával, megfelelő nagyságú fóliára téve meglocsoljuk az olajjal, és az egészet becsomagoljuk. Hűtőszekrényben legalább egy napig érleljük.
A fogyasztás napján a fóliába csomagolt húst tűzálló tálba tesszük, és kevés folyadék aláöntésével majdnem puhára pároljuk. A fóliából kicsomagolva kissé lehűtve az edényt, a húst meglocsoljuk a tejjel és visszatéve a sütőbe, bőrös felét aranysárgára pirítjuk. A megsült húst kissé pihentetjük, eltávolítjuk a kötöző zsineget, és vékony szeletekre vágva tálra rendezzük. Köretként párolt rizst adhatunk.
A mártáshoz a szedret a cukorral és kb. négy dl vízzel feltesszük főni. Ha megfőtt, kihűtjük, és szitán áttörjük. Hozzáadjuk a vörösbort, a borpárlatot, a citrom kicsavart levét, fűszerezzük, elkeverjük és hűtőbe tesszük. Külön edényben adjuk, jéghidegen a melegen tálalt húshoz.