Teszteljünk!

Alapanyagok

Sokszínû koktélok, összezavaró összetevõk. Tegyünk egy kis rendet köztük, ha nem is teljeset, mert ki tudna annyi mindent felsorolni, ami a pohárba belefér?





Amaretto – olasz, fűszeres mandulalikőr, alkoholtartalma 28 %
Bitter Lemon – a limette (lime, zöldcitrom) héjából készült kinintartalmú, alkoholmentes ital (hasonló jellegű a Bitter Orange, illetve a Bitter Grapefruit is)
Brandy – borpárlat, alkoholtartalma min. 36 % (receptekben olyankor jelent pálinkát, ha a nevében megkülönböztető jelzőként valamilyen gyümölcs szerepel) 





Campari
– gyógynövényekkel és füvekkel ízesített kesernyés olasz aperitif, alkoholtartalma 27 %, jéggel és szódával szokás felszolgálni
Cassis – svájci ribizlipálinka, alkoholtartalma 40-45 %; vagy francia feketeribizli-likőr; vagy ribizliszirup
Cinzano – olasz (cég és) vermutcsalád
Cinzano Bitter – kesernyés olasz aperitif
Citronelle – citromszirup
Cognac – fahordóban érlelt borpárlat, alkoholtartalma 40 % (Ismertebb márkái: Courvoisier, Hennessy, Martell, Remy Martin) bővebben





Cointreau
– narancshéjjal ízesített, színtelen francia likőr, alkoholtartalma 40 %
Cream of Coconut – kókuszdiókrém, italok édesítésére és aromásítására használják
Curaçao – Curaçao szigetéről származó, holland, borpárlat-alapú narancslikőr (kék, fehér, zöld, piros, vagy narancsszínű)
Gin – angol gabonapárlat, melyet árpából, rozsból készítenek és borókával, valamint más fűszerekkel ízesítenek, alkoholtartalma 38-45 % (Ismertebb márkái: Booth, Gordon, Burnet, Seager, Seagram, Nikolsen, Walker, Steinhäger






Grenadine

– piros szeszmentes gránátalma-szirup, italok színezésére és édesítésére használják
Hubertus – fűszeres likőr
Maraschino – dalmát cseresznyelikőr, eredetileg Maraska-cseresznyéből készítik, alkoholtartalma 30-35 %
Martini – olasz (cég és) vermutcsalád, alkoholtartalma 16-18 %





Martini Bitter
– kesernyés aperitif, alkoholtartalma 25 %
Orange-Bitter – narancshéj-keserű, (főleg édes) italok aromásítására használják, alkoholtartalma cca. 40 %
Rum – cukornádmelasz-párlat, alkoholtartalma 38-54 % (Ismertebb márkái: Bacardi, Captain Morgan, Havanna Club) bővebben
Sherry (Jerez, Xéres) – spanyol (többnyire száraz) csemegebor, alkoholtartalma 14-25 % (Ismertebb márkái: Amantilando, Hanzanilla, Sandeman, Domecq)





Triple Sec
– narancslikőr
Vodka – gabonapálinka, alkoholtartalma 40-75 % (Ismertebb márkái: Wyborowa, Zuborowka, Sztolicsnaja, Moszkovszkaja, Finlandia, Smirnoff, Absolut Vodka) bővebben
Whisky (Whiskey) – fahordóban érlelt gabonapálinka, alkoholtartalma 40-45 % (Ismertebb márkái: Ballantinés, Chivas Regal, Grant’s, Jack Daniel’s, J & B, Jim Beam, Johnnie Walker, Seagram’s) bővebben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top