Sokan nem is tudják, hogy a Pickwick gyümölcsízesítésű feketeteákból és a valódi gyümölcsteákból nemcsak kiváló forró, hanem remek jegestea is készíthető házilag.
A jegesteát 1905-ben fedezték fel a St. Louis-i világkiállításon, ahol ez a hűsítő ital, illetve egy egyiptomi hastáncosnő számított a legnagyobb szenzációnak. A „feltaláló”, Richard Blechynden teakereskedő azon bosszankodott, hogy forró teájából senki sem vásárol, hiszen tikkasztó meleg volt. Gondolt egyet és a forró teába egy csomó jégkockát zúdított, így aztán úgy vitték, mint a cukrot.
A Pickwick megújult, valódi gyümölcsdarabkákkal dúsított gyümölcsízesítésű teából készült jegestea előnye, hogy mindig friss, remek ízű, egyéni ízlésnek megfelelően ízesíthető, nem tartalmaz tartósítószert és egy teásdoboz könnyebben is szállítható, mint a már előrecsomagolt, dobozos, illetve palackozott jegesteák. A sokféle ízesítéssel (eper, őszibarack, feketeribizli, meggy, erdei gyümölcs, trópusi gyümölcs, citrom és narancs) kapható feketeteák mellett most már valódi gyümölcsdarabokból készült teakeverékből (Pickwick Gyümölcsvarázs teacsalád) is remek jegestea készíthető.
A Pickwick Gyümölcsvarázs teacsalád egyik tagja, a “Természet”, aroma hozzáadása nélkül készült és a benne található szárított gyümölcsdarabkák a természet tiszta ízeit ötvözik.
A szárított almadarabok, csipkebogyó, narancshéj és eperdarabok hozzáadásával készült “Éden” minden részecskéje a nyár kellemes ízeit őrzi, míg a citromhéjjal ízesített “Fitt” az aktív életmódot kedvelők számára is biztosítja a napi folyadékigényt.
Az ínyencek szerint legfinomabb jegestea a gyümölcsízesítésű feketeteákból készíthető, de egyaránt finom fekete teából illetve valódi gyümölcsteából. A zöld teából készült jeges ital is remek ízű. Legyünk kísérletező kedvűek és meg fogunk lepődni mennyire sokféleképpen elkészíthető a tea jegesen!
A Pickwick teákból készült jegestea az idei kánikulaszezonban nemcsak hagyományosan jó szomjoltó, de remekül pótolható vele a vízveszteség is.