Tippek a mélyhűtőből cikkek

6 fagyasztott alapanyag, ami minden hűtőben legyen

Érdemes a fagyasztott zöldségekre gondolni! Az üvegházban vagy fólia alatt termesztett, sokszor több napig utaztatott, majd hűtőházban tárolt frissnek tűnő zöldfélékben sajnos óráról órára kevesebb a vitamin, és a tápanyag.
6 fagyasztott alapanyag, ami minden hűtőben legyen

A fagyasztott zöldségeket nem üvegházakban termesztik. A nap érleli őket, s mivel a leszedésük után pár órával lefagyasztják őket, megtartják friss ízüket és tápanyagtartalmukat.
 Amit mindig érdemes otthon tartani:


1. Brokkoli: negyed óra alatt elkészül belőle egy isteni brokkolikrémleves, de köretnek is szuper, vagy besamellel és sajttal leveles tésztába töltve is megállja a helyét.

2. Karfiol: kedvencünk az olívaolajjal, fokhagymával, és tengeri sóval sütőben megsütött karfiolrózsa, de bármikor bevállaljuk tejszínnel és parmezánnal pürésítve egy szép szelet csirkemellel is.


3. Zöld zöldségkeverék fűszerezve: forró wokban pár perc alatt elkészül. Mi csak pár kanál tejföllel a tetején szoktuk enni, de fokhagymás garnélával, vagy rozéra sütött kacsamellel is pillanatok alatt elfogy.


4. Zöldborsó: a tavasz ízéért február végén ölni tudnánk, a zsenge fagyasztott borsó pedig majdnem olyan, mintha mi fejtettük volna a diófa árnyékában.

5 fagyasztott alapanyag, ami minden hűtőben legyen

5. Spenót tejszínnel, szívporciókban: a frissen betakarított spenót és a tejszínes krém kettőse szerecsendióval ízesítve, szívporciókban lefagyasztva, mely megkönnyíti az adagolást. Csak annyit vegyél ki a hűtődből, amennyit megeszel. Elég egyszerűen felforrósítani, de kedvencünk belőle, a szufléformában, füstölt makrélával, ginnel és tojással sütött változat. 


6. Bazsalikom: negyed óra alatt összedobni egy fantasztikus olasz vacsorát nem nehéz, de pont az ilyen egyszerű ételekre igaz legjobban, hogy minél kevesebb az alapanyag, annál fontosabb a minőség. Nem is érdemes szárított bazsalikommal próbálkozni, de elég csak benyúlni a hűtőbe a fagyasztottért. 


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top