Füstölt pisztráng spenóttal és tojással
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint bors
- 1 ek. vaj
- 2 dl tejszín
- kb. 30 deka füstölt pisztrángfilé
- a tunkoláshoz zsemle
- 8 db szívporció tejszínes spenót
Elkészítés
Kivesszük a mélyhűtőből a spenótot, és pár percig hagyjuk kissé megolvadni.
Előmelegítjük a sütőt 175 Celsius-fokra. Kikenünk vajjal 8 darab szufléformát.
Lehúzzuk a füstölt pisztrángról a bőrt, majd darabokra tördeljük a hal húsát úgy, hogy közben össze is dörzsöljük az ujjaink között a falatokat, hogy megérezzük a szálkákat.
A hal húsát beletesszük egy tálba, és hozzáöntünk annyi tejszínt, hogy összekeverve puha krémet kapjunk. A maradék tejszínt félretesszük. Fokhagymával és borssal fűszerezzük, majd a krémet elosztjuk a formákba.
Mindegyik tetejére dobunk egy-egy spenótporciót, majd ráütünk egy-egy tojást, és elosztjuk rajta a tejszínt.
Kb. 13 perc alatt sütjük meg.
Akkor jó, ha a tojás fehérje megszilárdult.
Zsemleszeletekkel tunkoljuk.