Grillezett csirkemell, kéksajtos karfiolpürével
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db 15 dekás csirkemell
- 5 dkg kéksajt
- 1 csomag karfiol
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejszín
- 1 dl víz
- 3 + 3 dkg vaj
- 1 ek méz
- 1 ek dijoni mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- frissen reszelt szerecsendió
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés
Egy mély serpenyőbe borítjuk a karfiolt, rádobjuk a vajt, és hozzáadjuk a vizet is.
Lefedve nagy lángon 10 percig főzzük, közben haladunk tovább a csirkével.
Egy másik serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd fél perc alatt mindkét oldalát kicsit kérgesítjük a csirkemellnek.
Felöntjük a reszelt fokhagymával, mustárral és mézzel elkevert borral, majd alacsonyra vesszük a hőt, és 10 perc alatt megpároljuk a csirkemellet.
A megfőtt karfiolról levesszük a fedőt, felöntjük a tejszínnel, belemorzsoljuk a kéksajtot, fűszerezzük, majd botmixerrel pépesítjük.
A csirkemell alatt nagyra vesszük a hőt, és két perc alatt zsírjára sütjük. Azonnal tálaljuk.