Elkészítési idő 20 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg pulykamellfilé, 8 szeletbe vágva
- 2 ek vaj
- só, bors
- 1 ek liszt
- 2 dl tejszín
- 4 dl tejföl
- 1 ek FRoSTA fagyasztott kapor
- 1 ek zöldbors-konzerv
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 12 szem kapribogyó
- só, bors
Egy nagyobb, mély serpenyőben vajon 2-2 perc alatt megsütjük a sózott, borsozott pulykamell szeleteket. Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
A visszamaradt vajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejszínnel és a tejföllel. Amikor egyet rottyant, belekeverjük a kaprot, a zöld borsot, a citromot és a kapri felét.
Sózzuk, borsozzuk, majd elzárjuk a lángot.
A pulykamellet felszeleteljük, és tálalásnál meglocsoljuk a mártással.
Rizs vagy házi krokett illik hozzá köretnek.