Ezért vitamin és tápanyagtartalmuk nagyon magas, sokszor pedig jóval magasabb, mint a frissnek tűnő, ám mégis jó pár napot a hűtőkamrában vagy a zöldségesnél töltő zöldféléké.
A zöld színű zöldségek, mint a spenót vagy a zöld fűszerek a tárolás során naponta C-vitamin tartalmuk 15%-át is elveszthetik.
Ezzel szemben szinte egyáltalán nincs vitamin- és ásványianyag-veszteség a fagyasztott halakból, mivel a fehérjékre, az A- és D-vitaminokra és az ásványi anyagokra nincs hatással a fagyasztás. Az édeskés zöldségeknek, mint a zöldborsó vagy a kukorica, kifejezetten jót tesz, ha gyorsan lefagyasztják, mert így maradnak csak igazán édesek, különben a cukor hamar keményítővé változik bennük. A zöld fűszerek is nagyon jól tárolhatók fagyasztva, a magas illóolaj-tartalmuk, aminek a csodálatos illatukat köszönhetik, megvédi őket. A spenótot blansírozzák fagyasztás előtt, vagyis egy pillanatra forró vízbe mártják, majd azonnal fagyasztják nagyon alacsony hőmérsékleten. Így nemcsak a színe marad harsogóan és főzésre csábítóan zöld, de rengeteg vizet és időt spórolnak meg nekünk. A FRoSTA spenótjai fajtától függően 9-15 perc alatt el is készülnek. Fontos, hogy miután megvásároltuk a fagyasztott élelmiszereket, a hűtőlánc megszakítása nélkül, lehetőleg kifejezetten a fagyasztott áruk mozgatására szolgáló zacskóban vagy hűtőtáskában vigyük haza. A fagyasztót otthon -18°C-on, vagy alatta kell működtetni.
A hűtőszekrénnyel ellentétben a mélyfagyasztóban az ételeket szorosan kell egymás mellé pakolni. Fontos, hogy a csomagoláson jelölt időn belül fogyasszuk el az ételt. A lefagyasztott és felengedett élelmiszereket soha sem szabad újra lefagyasztani.