Elkészítési idő: 30 perc
4 személyre hozzávalók:
- 2 zacskó FRoSTA Thai zöldségkeverék szósszal
- 2 ek. étolaj
Hozzávalók a halgolyókhoz:
- 30 dkg halfilé (lazac vagy tilápia)
- 1/4 része a kész zöldségkeveréknek
- 1 zsemle
- 2 tojás
- 1 kk. reszelt gyömbér
- só, csili ízlés szerint
- 3 dl étolaj a sütéséhez
- 1 lime leve a tálaláshoz
- 1 kk szezámmag a tálaláshoz
Egy nagy, forró serpenyőbe két kanálnyi olajat öntünk, majd folyamatosan rázogatva 7 perc alatt megsütjük benne a zöldségeket.
Kiszedjük, félretesszük.
Egy másik serpenyőbe beleöntjük a sütéshez az olajat.
Egy késes robotgépben darabosra vágjuk a halfilét. Ne pépesítsük!
Félretesszük egy tálba. A gépben ledaráljuk a zsemlét, majd beletesszük, és felaprítjuk a megsütött zöldség 1/4 részét is. Ezt is tálba borítjuk.
Hozzáadjuk a tojásokat, a gyömbért, a sót és csilit, majd összegyúrjuk.
Nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, majd oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük. Az utolsó pillanatban a kész zöldségeket visszatesszük a serpenyőbe, és fél perc alatt átforrósítjuk.
A halgolyókat szezámmaggal meghintve, lime-lével meglocsolva tálaljuk a zöldségek mellé.