Népszerű finomság a brokkoli, melynek virágai és szára is ehető. Sok-sok vitamint tartalmaz, jelentős mennyiségű béta-karotint (pro-A), folsavat (B9), aszkorbinsavat (C), tiamint (B1), riboflavint (B2), niacint (B3), kalciumot, és vasat nyerhetünk belőle. Vetéstől számított 3-4 hónapon belül betakarítható a termés. Nézzünk egy mennyei brokkolikrémlevest!
Elkészítési idő 20 perc
Hozzávalók 4 főre
- 1 csomag FRoSTA brokkoli
- 10 dkg mascarpone
- 5 dkg parmezán
- frissen reszelt szerecsendió
- só, bors
Így készítjük el!
- Egy lábosban felöntjük a fagyos brokkolit annyi forró vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, majd forrástól számított 5 perc alatt megfőzzük.
- Belekeverjük a mascrponét, a reszelt parmezánt és a fűszereket, végül botmixerrel pépesítjük.