Tőled Tanultam cikkek

Ezt az anya-lánya fotót imádja most a világ

Büszkeség, boldogság, határtalan szeretet – ez a három dolog sugárzik a most következő csodás anya-lánya fotópárról. Az ilyen pillanatok azok, amelyekért érdemes élni.

Sok meghatározó pillanat van egy anya-lánya kapcsolatban. Amikor először ölelheti magához újszülött kisbabáját az édesanya, aztán az első mosoly, az első szó, majd a nap, amikor először el kell engedni a kis kezét az óvoda kapujában… Pillanatok, amikor úgy érezzük, mintha egy kicsit megállna az idő, és a megható perc emlékképei örökre a szívünkbe égnek.

Gabrielle és édesanyja életének egy ilyen fontos pillanatáról fénykép is készült 2004-ben, ami egy helyi lap címoldalán is szerepelt. A fotó azt a pillanatot örökíti meg, amikor az első iskolában töltött nap után a kislány boldogan ugrott édesanyja nyakába. Különleges nap volt ez az egész családnak, hiszen Gabrielle a legidősebb négy testvére közül, félelemmel vegyes várakozás kavargott anya és lánya lelkében is, mikor először lépte át a kislány az iskola kapuját.

“Emlékszem a pillanatra, amikor a kép készült. Jöttem kifelé az épületből, és nagyon örültem, amikor megpillantottam anyut, mert már úgy hiányzott” – emlékszik vissza a lány.

A képet aztán természetesen bekereteztették, az ominózus újságból pedig van nekik vagy ötven példány – tette hozzá nevetve Gabrielle.

A lány már 18 éves, most indul neki a nagybetűs életnek. Szeptembertől biológiát fog tanulni az Indianai Állami Egyetemen, a hétvégén kapta meg az érettségi bizonyítványát. Sokáig kétséges volt, hogy az édesanyja is ott lehet-e majd a bizonyítványosztáson, az asszonyt ugyanis mellrákkal műtötték tavaly.

“Nagyon közel állunk egymáshoz anyával, szinte mindig együtt vagyunk. Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy sikerült legyőznie a betegséget, és részese lehetett az életem egy újabb emlékezetes pillanatának” – mondta a Buzzfeednek Gabrielle, aki a nagy napon úgy döntött, hogy legfőbb ideje megismételni az egykori címlapfotót, s az iskola épülete előtt talárban, magassarkúban újra boldogan vetette magát édesanyja nyakába, amit a család természetesen meg is örökített. Aztán kiposztolta a Twitterre a 13 évvel ezelőtti képpel együtt, és természetesen a bejegyzés futótűzként terjed azóta is  már több mint 314 ezren kedvelték, és szívmelengető kommentekkel halmozták el az internetezők:

“Annyira szép, meg is könnyeztem. Köszönöm, hogy megosztottad ezt a csodálatos pillanatot!

Nem semmi, hogy magassarkúban is elbírja a súlyát ennek a nagy ölelésnek. Egy királynő emel fel egy királynőt!

A család teljesen elképedt, hogy ekkora sikert aratott a fotó, és hálás szívvel köszönték meg mindenkinek, a kedves hozzászólásokat.

Csak meg akartam mutatni az igaz szeretetet, ami összeköt minket” – mondta meghatódottan Gabrielle.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top