Tőled Tanultam cikkek

4 dolog, amit csak azok az anyák tudhatnak, akiknek a saját anyukájuk a legjobb barátnőjük

Az édesanyánkkal való viszonyunk kétségtelenül rányomja a bélyegét arra, hogy milyen szülő válik belőlünk. Na de mi a helyzet akkor, ha az anyukánk a legjobb barátnőnk?

 Ha az anyukánk egyben a legjobb barátnőnk is, felbecsülhetetlen kincs birtokában vagyunk. Ezt az idilli helyzetet sokan irigylik, pedig amikor a saját csemeténk (főleg ha a kicsi még lány is) neveléséhez érkezünk, könnyen olyan akadályok előtt találhatjuk magunkat, amik épp a saját szoros anya-lánya kapcsolatunkból fakadnak. Ha neked is anyukád a legjobb barátnőd, az alábbi 4 helyzet tuti ismerős lesz édesanyaként:

5 dolog, amit csak azok az anyák tudhatnak, akiknek a saját anyukájuk a legjobb barátnőjük

1. Félsz, hogy vagy-e annyira jó anya, mint ő

Te is tudod, hogy a kapcsolatod anyukáddal kivételes, ezért egyáltalán nem vagy benne biztos, hogy ugyanilyen kötelék létrejöhet-e közted és a saját csemetéd között. Megnyugtatunk: igen.

2. Talán túlságosan is rábízod magad

Szuper, ha 100%-osan megbízol az édesanyádban, de nem biztos, hogy a gyerekeidnek ugyanazokra a mintákra van szüksége, mint amik nálad működtek.

3. Nem bízol eléggé magadban

Hidd el magadról, hogy te is tudsz ugyanolyan jó szülő lenni, mint ő! Ne félj megkérdőjelezni az ő módszereit, és hinni a saját elképzeléseidben.

4. Szép lassan olyan leszel, mint ő

 Bármennyire is különböztök, ha gyereknevelésről van szó, előbb-utóbb észreveszed magadon a hasonlóságokat. Ebből pedig tudhatod: mindent szuperül csinálsz!

 

popsugar

“Tőled tanultam!”

Ők vannak ott az első lélegzetvételünknél, vigyázzák az első léptünket és az összes többiet is a háttérből, amíg csak élnek. Közben bölcsen, szinte észrevétlenül pakolják a felbecsülhetetlen értékű útravalót a hátizsákunkba. Az anyai tanácsok igazi kincsek, melyek elkísérnek minket egy életen át. Nem lehetünk elég hálásak értük!

És nektek mit tanított az anyukátok?

Írjátok meg a toledtanultam@centralmediacsoport.hu e-mail címre a legfontosabb tippet, tanácsot, amit valaha tőle kaptatok! A legjobb mondatokat az NLCafé szerkesztőségi zsűrije fogja kiválasztani, és majd ti szavazhatjátok meg, melyik a tíz legjobb anyai tanács. A tíz nyertes mondat beküldői NLCafé-s ajándékcsomagot kapnak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top