Trend

Bõrápolás a belsõ órád szerint

Használjuk ki az ideális idõpontokat szépségünk érdekében. A kutatások szerint belsõ óránk befolyásolja, mikor hatnak a legjobban az egyes kozmetikumok. Próbáljuk ki a szépségápolási napirendet!

7.00 – Jó reggelt, szépség!

A duzzadt szemek túlságosan lassú nyirokkeringésre utalnak. Egy kis masszázs azonban nagyszerűen beindítja a salaktalanítást. A szem alatt és felett lévő részt a középső- és a gyűrűsujjunk ujjbegyével ide-oda simogatva masszírozzuk. Jót tesz az is, ha elkortyolunk egy nagy pohár vizet.

8.00 – Nappali bőrvédelem

A tonikus arctisztítás után felvitt, UV-szűrőt tartalmazó hidratálókrém tökéletes előkészítés az ellőttünk álló napra. Akik reggel nehezen ébrednek, vegyenek hideg-meleg vizes váltózuhanyt.

11.00 – Fénylő arc

A faggyúmirigyek teljes gőzzel dolgoznak — ez örvendetes a száraz bőrűek számára, hiszen javul a hámszövet zsírellátása és rugalmasabb lesz a bőr. A zsíros bőrűek arca viszont nemkívánatos fényt kap. Ezt elkerülendő ajánlatos vékonyan bepúderezni arcunkat — ha szükséges, naponta többször!

14.00 – Kisebb fájdalomérzet

Ebben a napszakban kisebb kellemetlenséggel jár a szemöldökszedés és az epillálás, mivel fájdalomtűrésünk kora délután lényegesen nő. Ennek oka, hogy testünk ilyenkor több „boldogsághormont” termel.

17.00 – Itt a mozgás ideje!

Izmaink harminc százalékkal nagyobb teljesítményre képesek, mint délelőtt, és keringésünk sokkal élénkebb. Akik otthon szeretnének tornázni, számtalan aerobic-, illetve fitnesz-videokazetta közül választhatnak, a kezdőtől a haladóig.

18.00 – Egy kis egyéniség

A regeneráló hatóanyagokat tartalmazó ampullák, testápolók most hatnak a legintenzívebben. Fontos, hogy mindig tiszta bőrbe masszírozzuk a készítményeket!

22.00 – Ápoló maszk

Egy fárasztó nap után arcbőrünknek intenzív ápolásra van szüksége. A gyümölcstartalmú hidratáló maszkok felfrissítik és regenerálják a szöveteket. Legalább negyedóráig hagyjuk fönn a maszkot, majd alaposan mossuk le, és kenjük fel éjszakai krémünket.

24.00 – Szépítő alvás

Arcunk a nyolc óra alvás alatt kisimul, feszessé válik. A növekedési hormonok ilyenkor elősegítik a bőr megújulását. Szöveteink vérellátottsága különösen jó, ezért könnyen felszívódnak az éjszakai krém hatóanyagai. Így reggel üde, rózsás arccal ébredünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top