Trend

Tippek állattartáshoz

Kedvenceink megfelelõ neveléséhez és gondozásához elengedhetetlen néhány alapvetõ tudnivaló. Ezek a harmonikus, biztonságot adó légkör alapjai. Néhányat olvashatsz az alábbiakban:





Fésülés

Már kölyökkorában fésülgesd, kefélgesd kiskutyád vagy cicád szőrét, így korán hozzászokik ehhez, és sok kellemetlenségtől kíméled meg magatokat.

Party cica

Ha azt akarod, hogy „társasági” macskád legyen, aki barátságosan viselkedik, amikor haverjaid meglátogatnak, akkor már kiskorában mutasd be őt nekik, így hamar megszokja az emberi közeget.

Kisállatok és orvosságos üvegek

Ne hagyd, hogy a gyógyszeres üveggel játsszon a kutyád, vagy a macskád. Különösen a kutyák élvezik, ha lerághatják a műanyag doboztetőt, de súlyos következményei lehetnek, ha lenyelik a doboz tartalmát.

Féltékeny kutyák

Ne tűrd, hogy a kutyád féltékenységi jeleneteket rendezzen. Légy vele kedves, de szigorú. Ha barátod vagy barátnőd meglátogat, nyugodtan zárd ki a kutyád a hálószobából, ha ez szükséges.

Verés

Lehetőleg ne üsd meg házi kedvencedet. Sokan veréshez folyamodnak hirtelen haragjukban, de ezzel csak azt érik el, hogy a kutya félni fog, és esetleg ellenségessé válik velük szemben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top