Trend

Csodajó ötletek 3.

Még néhány ötlet, amelyeket nem árt pároddal megosztani, ha nem akarsz mindig te a barkácsmûhely ura lenni. Hidd el, nem érdemes.

Csempetörés

Csempét, burkolólapot, járóelemet gyakran kell szabnunk a széleken vagy egyedi szögletek burkolásakor. Ilyenkor vágó „gépben”, vagy vasvonalzó mellett vídiával előkarcoljuk a törésirányt. Ám ez gyakran nem elegendő. Ha csak úgy lazán, marokban, vagy valamihez odaütve akarjuk kettétörni az előrajzolt elemet, az önállósíthatja magát: anyaghibák, egyenetlenségek mentén tetszőleges törésvonalat választhat. Ezért a törendő él mentén megtámasztva, lehetőleg nem pont, hanem él mentén megütve ( helyezzünk rá a törésvonallal párhuzamosan deszkadarabot, s azt koccantsuk meg ) törjük el.

Kímélő nyél drótkefére

Vaskerítés festés előtti letisztításakor kerül elő legtöbbször a drótkefe. Ám nagyobb, összefüggő felületen nehéz az ilyen kefékkel boldogulni. Ujjaink óhatatlanul lehorzsolódnak a kerítéshez simuló erős mozdulatok során. Ha meg azokat védendő eltartjuk a kefét, akkor az nem dolgozik elég hatékonyan. Megkönnyíti a dolgunkat, ha a kefe hátoldalára (akár egy fiókfogantyúból) segédnyelet csavarozunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top