Trend

Kitáguló pórusok?

A legtöbb nõ tapasztalja, hogy idõsebb korában megnagyobbodnak az arcán a pórusok – állítja David Sire, a kaliforniai Advanced Laser and Dermatology Center igazgatója.

Vajon miért következik be ez a változás?

Harmincas, negyvenes éveidben a hormonháztartás változása következtében a bőröd zsírosabbá válik. A felgyülemlett zsír eltömi a pórusokat, melynek következtében azok folyamatosan tágulnak és így szembetűnőbbek lesznek.

Tartsd tisztán!

A legjobb ellenszer, ha mindig tisztán tartod az arcbőrt, így megelőzhető a pórusok tágulása. Használjunk mélytisztító és pórusösszehúzó krémeket! Bizonyos alapozók – például amelyek benzil-hydroxi összetevőt tartalmaznak – átmeneti pórusösszehúzó hatásúak. Ezt ajánlatos a smink alá felvinni, így a púder, vagy folyékony alapozó nem tud bejutni a pórusokba és nem hagy látható mélyedéseket az arcon.

Hámlaszd le!

Végül azt ajánljuk, ha komoly gondot okoznak kitágult pórusaid, keress fel egy kozmetológust vagy bőrgyógyászt, aki például alfahidroxi-savas kezelést alkalmaz. Ennek során lehámlasztják a bőr külső rétegét, így a pórusok krátere nem tűnik olyan mélynek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top