Trend

A hálószoba újjászületése

Újra itt a tavasz! A hó elolvadt, a hõmérséklet idõnként már tíz fok fölé emelkedik, a nap ragyogón süt, és a lelkünk is virágba borult. Ûzzük ki hát otthonunkból is a telet, tükrözze az is a rügyezõ tavaszt és a vidámságot!

1. Tavaszi újjászületés

A téli rossz hangulat és levertség kiűzésére szemeljünk ki egy kellemes szombatot, gyűrkőzzünk neki, s kezdjünk új életet lehelni otthonunkba!

A tavaszi megtisztulási ceremóniához remek kezdés a hálószoba. Pakoljuk ki a dugig tömött ruhásszekrényt, szabaduljunk meg azoktól a blúzoktól, szoknyáktól, ruháktól, melyeket nem vettünk fel az elmúlt két évben! A legtöbben inkább egy évet javasolnak, de az talán túl kényszeredett selejtezés lenne, pedig a cél az, hogy ez az egész ‘lomtalanítás’ örömteli esemény legyen. Így inkább alkalmazzuk a kétéves szabályt!

Esetleg hívjuk el néhány barátnőnket segíteni! Ajánljuk fel, hogy a kiselejtezett kupacból bármit elvihetnek, ami csak megtetszik nekik. Csak arról gondoskodjunk, hogy legyen kéznél némi harapnivaló, rengeteg jó zene és máris kezdődhet az óriási takarító buli!

2. Új tervek

Ha kiválogattuk és batyuba kötöttük a régi ruhákat, s barátaink is elvitték a nekik tetsző darabokat, ideje leülni, gratulálni magunknak és elhatározni, hogy mi is legyen újjászületendő hálószobánk tavaszi stílusa.

Szeretnénk világosat, ragyogót, virágmintákkal telit? Vagy kedves zugot, könnyű steppelt takarókkal? Megfelel a fal az elképzeléseinknek vagy szükség van esetleg új festésre? Ne feledjük, hogy bármit is határozzunk el, még menetközben is megváltoztathatjuk az elképzeléseinket – és nem dől össze a világ! Ez az egyik legszebb dolog a tavaszban – az állandó újjászületés képessége.

3. Tavaszi stílusváltás

A legszembetűnőbb dolog a változtatásoknál – különösen a hálószobában – a függöny. Mondjuk elhatároztuk, hogy a otthonos, meleg kuckót varázsolunk a hálószobából, s ehhez meg is találtuk a tökéletes patchwork takarót. Mindehhez egy világos pamutfüggöny friss és meghitt hangulatot teremt a szobában.

De ha azután megtaláljuk a világ legédesebb virágos ágyneműjét, pusztán annyit kell tennünk, hogy fölakasztunk egy könnyű függönyt, s máris világos, ragyogó, nőies hálószobát kapunk. Ilyen egyszerű az egész. Munkára fel, rakjuk el a téli ágyneműt, s díszítsük szobánkat a tavasz új virágaival!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top