Trend

Az esküvõi hajviselet mûvészete

Kezdjük fentrõl az esküvõi szépítkezést, méghozzá a hajunkkal! Nem könnyû dolog ez! Vajon mi jár még annyi kérdéssel, töprengéssel, aggodalommal, könnyel, veszõdséggel, mint a tökéletes frizura megválasztása és kivitelezése?!

Jaj, a hajam!

Hajunk állapota néha kétségbeesésbe kerget minket: “Mit is kezdjünk ezzel a szénaboglyával?” S ha mindehhez a bonyodalomhoz még egy esküvőt is adunk, szinte összeomlunk a súly alatt és őrült módon fordulunk a magazinokhoz vagy szinte térden állva könyörgünk segítségért egy megbízható szakértőnél.

A haj és a ruha

Kezdjük a ruhával, amely alapvetően meghatározza a menyasszony küllemét, ezért elsősorban ezt kell figyelembe vennünk. Minden dolognak harmóniában kell állnia egymással: ez különösképpen vonatkozik a viseletre és a frizurára. A menyasszonyi ruha kiválasztása adja meg az esküvő jellegét, és ezt a hatást nem ronthatja el hajviseletünk.

A haj és a ruhaanyag

Akár hisszük, akár nem, az esküvői ruha anyaga is hatással van a végső frizura milyenségére. Például a sima felületű szatén anyaghoz a sima csavarás vagy fényes, egyenes haj illik. A földet söprő tüllruhát pedig gyönyörűen hangsúlyozzák a lágy, leomló, csavart fürtök.

A frizura formája

Ha tetőtől talpig nézzük magunkat, függőleges és vízszintes irányban is kapunk egy-egy körvonalat. Ehhez kell idomulnia hajviseletünknek. A szélesebb keresztmetszetet remekül ellensúlyozza a hosszú haj vagy egy egyenesen leomló fátyol. A keskeny és karcsú függőleges alakot kiemeli a hasonló irányultságú hajviselet, a fül mögé tűrt rövid haj vagy egy kis búb illetve fürt a fej tetején.

Történelmi stílus

Nem, nem kell visszaülnünk az iskolapadba, hogy történelemórát hallgassunk! De vizsgáljuk meg, hogy melyik kort idézi fel viseletünk. Nem mindegy, hogy reneszánsz vagy szving stílusú ruhát öltünk. A lényeg, hogy a ruha és a frizura jellege ne üsse egymást. Egy adott kor módijának kiválasztása tág teret engedhet a fantáziának és lehetőséget nyújt különleges hajköltemény viselésére.

Arányok

A lehető legteljesebb, harmonikus hatás elérése érdekében ügyelnünk kell az egyensúly megtartására. Például egy rövid hajú ara, aki teljes pompában díszelgő, hagyományos menyasszonyi ruhát ölt, vegye figyelembe, hogy például egy megfelelő fejdísszel ellensúlyozhatja haja rövidségét. Ugyanúgy a hosszú hajat is ruhánkhoz és vonalainkhoz kell igazítanunk, például föl lehet úgy tűzni, hogy a szem vonalát hosszabbítsuk vele.

Napszak és hajviselet

A ruha mellett a napszakot is figyelembe kell vennünk frizuránk és hajdíszünk megválasztásánál. Reggeli vagy nappali esküvőre kevesebb csillogó, szikrázó kiegészítőt ajánlunk. A kristályokat, sziporkázó gyöngyöket és tiarákat tartogassuk inkább az esti rendezvényekre. A homlokszalag, virágok, koszorúk és kalapok tökéletesek a reggeli és nappal tartandó szertartásokra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top